Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Planeringsofficer till Tränings- och evalueringsenheten HvSS

Sista ansökningsdag
30 september 2024 (21 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Hemvärnets stridsskola, HvSS, har uppgiften att leda chefsutbildning, utbildningssamordning och kvalitetsuppföljning avseende all utbildning riktad mot hemvärnsförband samt utveckling av utbildningsmetoder, organisation samt taktik och stridsteknik. Skolan är belägen i naturskönt område mellan Mälaren och Bornsjön ca 1,2 mil norr om Södertälje. Körkort och bil är en nödvändighet då vi saknar förbindelser med kollektivtrafik.Om HvSS och enheten
Hemvärnets ökade betydelse för det markterritoriella försvaret innebär ökade krav på staber och förband, chefer och personal. Träning- och evalueringsenheten (ToE) stödjer Rikshemvärnschefen och andra chefer inom stridskraften med beslutsunderlag, stödjer Rikshemvärnsstaben(RHS) med beredningar och analyser samt stödjer C HvSS med underlag för utveckling av utbildning och utveckling av taktik och teknik.
Därmed är enhetens verksansområde stridskraftsgemensamt och spänner över flera ledningsnivåer. Ett tätt samarbete med Rikshemvärnsstaben och Militärregionstaber(MR-staber) är centralt.

Arbetsmiljön på HvSS, Vällinge är trivsam och personalen motiverad.

Om tjänsten
HvSS söker en rutinerad och erfaren förvaltare eller fanjunkare till HvSS Tränings- och evalueringsenhet (ToE). Befattningen innebär en bred palett av uppgifter på högre ledningsnivå. Det yttersta syftet är att samordna övningar inom Stridskraften Hemvärnet. Detta sker i relation till och tillsammans med RHS och MR-staberna. Att Sverige nu är en allierad stat inom ramen för Nato innebär en utveckling av övningsmönstret för Hemvärnet och den markterrioriella förmågan. Hemvärnets betydelse ökar och förmågorna anpassas därefter. Produktion med vidmakthållande och utveckling av Hemvärnets militära förmåga måste vara fokuserad och avvägd, därför är uppföljning och evaluering av stridskraftens status central. Detta hänger intimt samman med övnings- och träningsmål därför ingår även ansvaret att samordna stridskraftens evalueringsuppdrag i befattningens ansvarsområde.

Som anställd i Försvarsmakten blir du krigsplacerad och förväntas uppnå kraven för fysisk träning

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara följande:
  • Leda planering, genomförandet och utvärdering av stridskraftsgemensamma övningar.
  • Samordna evaluering inom stridskraften samt stödja staber och förband då evaluering genomförs.
  • Delta i uppföljning av staber, krigsförband och i förekommande fall frivilligorganisationer.
  • Stödja samordning mellan ToE och RHS
  • Verka som allmän stabsofficer vid ToE
Kvalifikationer
  • Officer förvaltare (SO 8) eller fanjunkare (SO 7) med utvecklingsmöjlighet mot förvaltare
  • Erfarenhet från stabstjänst på taktisk nivå eller högre
  • Goda kunskaper i Office.
  • God förmåga att uttrycka sig i svenska och engelska, tal och skrift
  • B-körkort
Meriterande:

Tidigare erfarenhet från;
  • Kvalificerad övningsplanering
  • Tjänst vid krigsförband
  • Stabstjänst i produktion och vidmakthållande av förmåga
  • Uppföljning och evaluering
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningen
  • Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning
  • Arbetsort: Vällinge
  • Tjänstgöringsgrad: Heltid
  • Tjänsteresor förekommer
  • Tillträde: Efter överenskommelse, men vi ser gärna så snart som möjligt.Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:Enhetschef Conny Edlund mail:hvss-traneval@mil.seInformation om rekryteringsprocessen kan lämnas av:C HR Solveig Ravetti mail:solveig.ravetti@mil.seFackliga företrädareOFR/O Lars-Erik LindbladOFR/S Lennart KlingareSACO-S Karin GällmoSEKO Jörgen Stehn
Samtliga nås via FM växel 08-5845 4000

Sista ansökningsdag är 2024-09-30

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren