Hoppa till innehåll

Kurator, Samtalsmottagning - barn och unga, Borlänge

Publiceringsdatum
19 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Samtalsmottagningen barn och unga har ett familjeperspektiv och bygger på nära samverkan mellan primärvård, socialtjänst och skola, samt ett fördjupat samarbete mellan Barn -och ungdomspsykiatrin och Habiliteringen för att nå tidig upptäckt och säkerställa god vård för målgruppen barn och unga 6-17 år. Verksamheten är en del av Ungdomshälsan som tillsammans med Borlänge kommun även arbetar med förebyggande och främjande insatser för målgruppen. Samtalsmottagningen för Barn och Unga är lokaliserad på Skomakargatan i direkt anslutning till Ungdomsmottagningen. På mottagningen arbetar legitimerad psykoterapeut, kurator och samtalsterapeut. På Ungdomsmottagningen, som vi har ett nära samarbete med, arbetar psykolog, kuratorer och samtalsterapeut.

Kurator, Samtalsmottagning - barn och unga, Borlänge

Arbetsuppgifter

Som behandlare på vår mottagning bedriver du psykologiskt behandlingsarbete med barn och unga och deras familjer. Du samverkar med kollegor, vårdgrannar och skola. Tillsammans med kollegor deltar du även i visst främjande arbete som är en del av Ungdomshälsan i kommunen. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi erbjuder ett meningsfullt och stimulerande arbete med stort eget ansvar.

Övrig information

Kvalifikationer

Du är kurator eller samtalsterapeut med vidareutbildning i KBT steg 1 alternativt legitimerad psykolog eller legitimerad psykoterapeut. Du är trygg i dig själv och har ett genuint intresse av att bedöma behov av insatser och genomföra behandlingar med barn och unga tillsammans med deras familjer. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Personliga egenskaper av betydelse är framför allt förmåga till samarbete i och utanför arbetsgruppen.

Fullgod kunskap i svenska samt körkort.

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert alternativt via ett digitalt registerutdrag, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).

Fackliga kontaktuppgifter

Fackförbund - Region Dalarna

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 augusti 2024 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se