Hoppa till innehåll

Verksamhetschef Barn och Familj

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Din nästa arbetsplats

I Borås Stad har vi omkring 10 800 personer som varje dag arbetar för att underlätta och förbättra för våra 114 000 boråsare. Oavsett vem eller vad det handlar om, ska våra medborgare få en god service, ett gott bemötande och möjlighet att själva vara med och påverka. I Borås Stad finns sexton förvaltningar.

Vår förvaltning har cirka 300 medarbetare och är organiserad i två verksamhetsområden, Barn och Familj som arbetar med socialtjänst för målgruppen 0-18 år samt Vuxen och Ungdom som riktar sig till målgruppen 18 år och äldre samt ungdomar 13-18 år med normbrytande – och/eller missbruksproblematik. Ditt kommande verksamhetsområde Barn och Familj innefattar bland annat förebyggande, myndighetsutövning, familjerätt, familjehem, familjerådgivning och relationsvåld. I ditt liksom det andra verksamhetsområdet bedriver vi olika former av öppenvård. I verksamhetsområde Vuxen och Ungdom har vi även HVB-hem, stödboenden och akutboenden. De två verksamhetsområdena arbetar nära tillsammans.

Nu söker vi en verksamhetschef som kan vara med och leda och utveckla socialtjänsten in i en ny framtid och utifrån en ny socialtjänstlag. Är du en trygg och målinriktad chef med erfarenhet av arbete inom socialtjänst? Drivs du av att bygga en verksamhet som hjälper människor till en förändrad och mer meningsfull vardag? Då vill vi att du hör av dig till oss.

Din anställning

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som verksamhetschef har du verksamhet, personal- och budgetansvar för ditt område Barn och Familj. Du leder en arbetsgrupp som består av åtta enhetschefer där det är en stor bredd i chefsgruppens uppdrag.

Verksamhetsområdet har startat en utvecklingsresa med nya arbetssätt och metoder där du får en viktig roll att fortsätta leda och driva denna pågående utveckling. Under 2025 kommer en ny socialtjänstlag att träda i kraft där vi redan nu startat denna stora förändringsresa. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp som består av förvaltningschef, verksamhetschefer, HR-chef, ekonomichef samt kvalitet- och utvecklingschef. Vi är en liten förvaltning och ser en styrka i detta, då vår organisation präglas av en nära dialog, både gentemot verksamhet och i förvaltningsledning. Förvaltningen rymmer en stor bredd av verksamheter med en hög grad av komplexitet i frågorna.

Vi tror att framgångsrikt socialt arbete uppnås genom god samverkan med andra samhällsfunktioner. Det innebär att ett centralt uppdrag i din roll är att samverka med representanter från andra förvaltningar inom Borås Stad och likaså med andra kommuner och samverkanspartners.

Du som söker

För att lyckas i uppdraget är du en person med kunskap, engagemang och flera års arbetslivserfarenhet av den typ av frågor som vi arbetar med inom verksamhetsområdet. Som kunskapsgrund har du en akademisk examen som socionom.

Du är en chef som är trygg, inlyssnande och har ett driv att leda utveckling och förbättring av verksamhet.

För att nå goda resultat i rollen som verksamhetschef behöver du ha en förmåga att zooma ut, lyfta blicken och se helhetsperspektiv snarare än att fokusera på detaljer. Uppdraget kräver lust och tidigare erfarenhet av att leda förändringsarbete i någon form.

Du har en professionell approach i din kommunikation och skapar genom detta goda förutsättningar att styra och leda andra mot uppsatta mål. För att trivas i rollen behöver du vara bekväm med att tala inför grupper, medarbetare, politiker, media samt interna och externa samverkanspartners.

Vi ser att du har goda arbetsrättsliga kunskaper samt har erfarenhet av samverkan med fackliga organisationer. Då uppdraget innefattar budgetansvar är det nödvändigt att du har en förståelse och kunskap kring de ekonomiska aspekterna av arbetet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se.

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på denna sida.

Vi arbetar löpande med intervjuer under sommaren med undantag för vecka 29, 30 och 31. Intervjuer med arbetsgivaren i Borås planeras att förläggas under veckorna 34-36. Vi ser fram emot din ansökan senast 12 augusti!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se