Hoppa till innehåll

Boendesamordnare och barnsamordnare till Kvinno- och tjejjouren Borås

Publiceringsdatum
31 maj 2024
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Boendesamordnare och barnsamordnare till skyddat boende

Kvinno- och tjejjouren Borås

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tills vidare. Kvinno- och tjejjouren Borås tillämpar 6 månaders provanställning.

Om arbetsplatsen

Kvinno- och tjejjouren Borås är en idéburen, ideell organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden och som aktivt arbetar för att motverka mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtyck. Vi arbetar med skydd, stöd och våldsprevention. Kvinno- och tjejjouren Borås tillhör riksorganisationen Unizon och delar deras värdegrund och policy. Kvinno- och tjejjouren befinner sig just nu i en spännande fas med pågående utvecklingsarbete, bland annat att arbeta utifrån ny lagstiftning med ansökan hos IVO om tillstånd för skyddat boende.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en boendesamordnare till vårt skyddade boende. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för de vuxna som bor på kvinnojourens skyddade boende och att ha en helhetssyn utifrån deras behov och verksamhetens processbeskrivning. Placeringarna sker på uppdrag från socialtjänsten. Du ska samverka och ha kontakt med socialtjänsten och upprätta avtal och genomförandeplaner tillsammans med dem. Dessutom ska du samverka med andra organisationer och myndigheter, som polis och migrationsverk. Boendesamordnaren ska göra hot- och riskbedömningar, till exempel SARA och Patriark, och hålla stödsamtal med de som bor hos oss. I arbetsuppgifterna ingår också dokumentation, samverkan med övriga anställda i verksamheten samt uppföljning och eftervård. Vi arbetar flexibelt, varför även andra arbetsuppgifter kan förekomma. Du ska vara bekväm med att arbeta både självständigt och i team.

Arbetstid läggs enligt schema, men är huvudsakligen förlagd dagtid på vardagar.

Vi söker också en barnsamordnare till det skyddade boendet. Barnsamordnaren ansvarar för de barn som bor i boendet, och ska ha en helhetssyn utifrån just barnens behov och vår processbeskrivning. I arbetsuppgifterna ingår att samverka och ha kontakt med socialtjänsten, att upprätta avtal och genomförandeplaner tillsammans med dem och förälder. Även här är en stor del av arbetet samverkan med andra organisationer och myndigheter, till exempel förskole- och skolförvaltningar, polis och migrationsverk. Barnsamordnaren gör hot- och riskbedömningar, som SARA och Patriark, och håller barnsamtal med barnen som bor hos oss. Dokumentation, kommunikation, samverkan med dina arbetskamrater samt uppföljning och eftervård ingår också. Vårt flexibla arbetssätt gör att även andra arbetsuppgifter kan förekomma. Arbetstiden är enligt schema, men huvudsakligen dagtid på vardagar.

Kvalifikationer

Båda tjänsterna: Vi söker dig som har socionomutbildning och minst några års erfarenhet av socialt arbete. Kunskaper om våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck, och/eller arbete med kvinnor och barn i kris är meriterande. Du behöver också ha kunskap om och erfarenhet av arbete att göra hot- och riskbedömningar, som SARA och Patriark. Det är viktigt att du är trygg och prestigelös som person. Arbetet på kvinnojouren kräver att du har god samarbetsförmåga, men också att du kan ta egna initiativ och arbeta självständigt.

B-körkort krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Barnsamordnaren: Utöver ovan nämnda kvalifikationer ska du också ha dokumenterad kompetens i barnsamtal, som TRAPPAN och/eller TMO (traumamedveten omsorg).

För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur belastningsregistret och misstankeregistret enligt lagen (2007:171) om registerkoll av personal vid sådana hem för vård eller boende som tar emot barn. Vi vill därför att du tar med dig utdraget om du blir kallad till anställningsintervju.

Mer information om Kvinno- och tjejjouren Borås hittar du på www.ktjboras.se

För ytterligare upplysningar om tjänsten, mejla styrelseordförande lena.fredriksson@ktjboras.se

Välkommen med din ansökan, inklusive CV och personligt brev. Mejla till infokj@ktjboras.se! Märk mejlet med ”Ansökan samordnare”.

Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan sista dag som ansökningarna ska ha kommit in: 2024-06-25. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
25 juni 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se