Hoppa till innehåll
ByggArvid logotyp

Ekonomichef till ByggArvid i Ulricehamn

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du vara med och driva utvecklingen mot framtidens hållbara hem och mötesplatser? Vi på ByggArvid söker nu en affärsdriven och lyhörd ekonomichef som vill vara med på vår resa framåt. Vi är ett företag som värdesätter ett familjärt arbetsklimat med missionen att vi bygger för framtiden. Välkommen att bli en del av vårt team!

Som ekonomichef hos ByggArvid har du en central funktion i att bidra till företagets ekonomiska stabilitet och tillväxt. Du har ett nära samarbete med VD, entreprenadchef, affärschefer och platschefer i våra byggprojekt samt har en aktiv del i ledningsgruppen. I din roll har du även personalansvar för en ekonomiassistent.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Månads- och årsbokslut, årsredovisning, deklarationer
 • Projektredovisning och projektuppföljning
 • Budgetering och prognoser: Upprätta och följa upp budgetar och prognoser för att säkerställa ekonomisk stabilitet.
 • Ekonomisk analys och rapportering: Genomföra djupgående ekonomiska analyser och rapportera resultat till ledningen för att stödja strategiska beslut.
 • Interna kontroller: Utveckla och implementera interna kontroller och rutiner för att säkerställa att företagets ekonomiska processer är effektiva och följsamma.
 • Samverkan med externa parter: Arbeta nära revisorer, banker och andra externa parter för att säkerställa korrekt ekonomisk hantering och rapportering.
Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet som ekonomichef eller controller, med fördel från bygg- eller fastighetsbranschen alternativt inom annan projektintensiv verksamhet. Du är van att arbeta med hela ekonomiflödet och motiveras av att arbeta både operativt och strategiskt. Som person är du prestigelös och trivs med nära samarbeten där fokus är att tillsammans bidra till utveckling och framgång i affären. Du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Kvalifikationer
 • Ekonomisk expertis: Gedigen erfarenhet av ekonomisk rapportering och analys, med starka kunskaper inom budgetering och prognostisering.
 • Strategiskt tänkande: Förmåga att utveckla och implementera finansiella strategier som stödjer företagets långsiktiga mål.
 • Ledaregenskaper: Erfarenhet av att leda och motivera team, med ett fokus på samarbete och utveckling.
 • Proaktivitet och noggrannhet: Självständighet, noggrannhet och ett proaktivt arbetssätt för att identifiera och lösa ekonomiska utmaningar.
 • Kommunikationsförmåga: Stark kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt, för att effektivt kunna samarbeta med olika intressenter.

Du bidrar till ett vinnande team

Vår kultur på ByggArvid formas av alla oss som arbetar här. Vi strävar efter att uppfattas som en självklar samarbetspartner genom vårt sätt att vara och arbeta. Vår personlighet vägleder oss till att skapa en arbetsplats där alla trivs och bidrar:

 • Driven: Vi bidrar med vår kompetens och vill utvecklas för att vara i framkant. Vi är kreativa och ser möjligheter i alla utmaningar, stora som små.
 • Lyhörd: Vi är öppna och lyssnar in vår omgivning. Vi ser varandra, är uppmärksamma på varandras välbefinnande och lyssnar in våra behov.
 • Ödmjuk: Vi skapar goda och bra team genom att samarbeta, skapa bra tillstånd och hjälpa varandra. Vi visar vägen genom att ta hand om varandra, projekten och oss själva.
 • Stolt: Vi är goda ambassadörer och bär stolt vårt varumärke genom att vara artiga, ha ett vårdat språk, vara trevliga och välvårdade. Vi firar små framsteg som stora framgångar.

Varje dag bygger vi för framtiden med en vision att driva utvecklingen mot hållbara hem och mötesplatser. Detta är en kultur som du som ekonomichef kommer att vara en viktig del av.

Om ByggArvid

ByggArvid är ett företag med rötter i Ulricehamn sedan 1930-talet. Vi är stolta över att bidra till utvecklingen av vår region och stöder lokala föreningar och initiativ. Vi strävar alltid efter att vara i framkant inom byggsektorn och bygga för framtiden. Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas i en arbetsmiljö som präglas av engagemang, samarbete och stolthet.

 • Vision: Vi driver utvecklingen mot framtidens hållbara hem och mötesplatser.
 • Mission: Vi bygger för framtiden.
Ansökan

I den här rekryteringsprocessen samarbetar ByggArvid med Meritmind. Urval och intervjuer kommer att påbörjas efter semestern i början av augusti. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Tiitso, tel 0765-112910 eller Catharina Bülow, tel 0736-531321.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i rekryteringsprocessen. På slutkandidat genomför vi bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen): Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ByggArvid logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 september 2024 (48 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren