Hoppa till innehåll

Specialpedagog

Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Publiceringsdatum
15 augusti 2024
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker nu två specialpedagoger till elevhälsan på Bergdalskolan och Särlaskolan i Borås Stad. Du som söker vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.


Elevhälsan är centralt organiserad med professionschefer för respektive profession. Specialpedagoger, skolkuratorer och skolsköterskor har placering på skolorna i Borås Stad. Det innebär att du ingår i en professionsgrupp med 41 kompetenta och kunniga specialpedagoger samtidigt som du får arbeta elev- och personalnära.

Arbetsplats: Du är anställd som specialpedagog vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen med huvudplacering på Särlaskolan 7-9 eller Bergdalskolan f-6.

Specialpedagog

Arbetsuppgifter

Specialpedagogernas uppdrag är att främst arbeta främjande och förebyggande för att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande och utveckling. Specialpedagogen arbetar på såväl organisation-, skol-, grupp- som individnivå.

I rollen ingår att självständigt, systematiskt och kvalitativt planera, genomföra och utvärdera samt att arbeta tillsammans med övriga professioner i elevhälsoteamet och nära din rektor. Tillsammans analyserar ni skolans resultat och identifierar utvecklingsområden.

Du arbetar nära skolans pedagoger genom observationer, handledning och konsultationer samt deltar ibland vid samtal med elev och vårdnadshavare. Som specialpedagog genomför du pedagogiska utredningar, föreslår insatser och upprättar adekvata dokument som arbetsverktyg för elevernas lärande och utveckling samt stimulerar till utveckling av arbetsformer och arbetssätt. I arbetet är du noga med dokumentation och uppföljning samt kontinuerlig utvärdering av såväl insatser som ditt eget arbete.

Som specialpedagog ingår du både i ett tvärprofessionellt team och i en yrkesprofessionsgrupp som träffas kontinuerligt i yrkesnätverk. Som stöd i ditt yrkesutövande erbjuds grupphandledning av extern handledare samt mentor under ditt första år som specialpedagog i Borås Stad.

Övrig information

Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Kvalifikationer

Du är utbildad specialpedagog och legitimerad grundskollärare med kunskap och arbetslivserfarenhet av undervisning i grundskolan samt är väl förtrogen med läroplanen och övriga styrdokument. Ditt förhållningssätt är inkluderande, salutogent och du är relationell i ditt arbetssätt.

Som person är du engagerad, kreativ, lyhörd och målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete självständigt. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer aktuell forskningen på ditt område. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig kvalitativt i tal och skrift.

Körkort samt tillgång till bil är ett krav. Bifoga legitimation och examensbevis i ansökan.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se