Hoppa till innehåll

Senior socialsekreterare till Barn- och familjecentrum

Publiceringsdatum
26 juni 2024
Antal tjänster
3
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Individ- och familjeomsorgsförvaltningen befinner sig i en spännande fas där verksamheterna förändras och utökas för att möta behov hos invånarna i Borås Stad. Vi inom Barn- och familjecentrum arbetar enligt Boråsmodellen och arbetsmetoden Signs of Safety. Verksamheten består av två myndighetsutövande enheter med socialsekreterare, metodhandledare och enhetschefer.

Vår verksamhet vill ta vara på kompetens, erfarenhet och erbjuda en alternativ karriärmöjlighet som senior socialsekreterare. Vi vill därför komplettera verksamheten genom att utöka med tre seniora socialsekreterartjänster.

Du kommer till en arbetsplats med väl upparbetade rutiner, en tydlig struktur, vilket utgör grunden för en trygg och rättssäker verksamhet. Vi har ett stort fokus på att göra barn och unga ännu mer delaktiga i kontakten med oss och har en god samverkan med övriga enheter inom IFO. Övrig extern samverkan är en också en viktig del av vårt arbete.

Vi arbetar för att alla ska få möjlighet till kompetensutveckling där vi tror att delaktighet och ansvar medför att vi tillsammans utvecklar vår enhet. Vi har en god sammanhållning där vi arbetar i mindre team och har ett gott kollegialt stöd. Du ges möjlighet att självständigt lägga upp din arbetstid då vi har ett förmånligt flextidsavtal. Efter din introduktion finns möjlighet till tillfälligt distansarbete.

Räkna med utmaningar i vardagen men också skratt, härliga möten och fantastiska kollegor. Som arbetsgivare ser vi det viktigt att alla har en god arbetsmiljö och en rimlig arbetsbelastning. Vill du ha ett arbete som är stimulerande, meningsfullt och utvecklande som ger mycket tillbaka så är detta rätt tjänst för dig. Du kommer få ett arbete där du gör skillnad varje dag!

Senior socialsekreterare till Barn- och familjecentrum

Arbetsuppgifter

Målgruppen är barn och unga i ålder 0-17 år och deras vårdnadshavare. Din roll är att utreda barn, unga och familjer i utsatta situationer. Genom dina specifika kunskaper och erfarenheter stöttar du upp dina kollegor i större utsträckning. Som senior socialsekreterare kan du ha ansvar för introduktion, kompetensutveckling och andra riktade uppdrag. Vi söker också senior socialsekreterare som kan ha uppdrag med fokus på våld i nära relation och lagen om placering av barn i skyddat boende. Du har ett ökat ansvar att hålla dig uppdaterad i gällande lagstiftning och skapa rutiner och arbetssätt.

Övrig information

Läs mer om hur det är att arbeta hos oss på Barn och familjecentrum! Arbeta hos oss

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen med behörighet att utreda och fatta beslut inom den sociala barnavården. Du har en specialistkunskap där du genom erfarenhet förstår uppdraget särskilt bra, arbetar mycket självständigt och är en kunskapsresurs för andra. Du ska ha arbetat cirka sju år med barnavård. Du har en mycket god dokumentationsvana och förmåga i muntlig kommunikation. Vi ser också att du är duktig på att strukturera upp ditt arbete och prioriterar på ett effektivt sätt. Du är flexibel och förändringsorienterad. Meriterande är att du har genomgått vidareutbildningar som är väsentliga föra att driva olika synsätt inom myndighetsutövningen såsom Signs of Safety. Du är duktig på relationsskapande och är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang där du skapar och underhåller relationer och samverkan är en självklarhet för dig. Vi ser att vår framtida kollega har ett stort engagemang, ett professionellt yrkesmässigt bemötande och personlig mognad. B-körkort är ett krav.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se