Hoppa till innehåll

Samordnare Resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck - Älvsborg

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck - Älvsborg är organiserat under Barnhus Älvsborg. Resurscentrum Älvsborg är ett kommun- och myndighetsgemensamt resurscentrum som arbetar för att barn och vuxna som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck ska få specialiserat stöd och anpassad rådgivning. Att starta regionala kommun- och myndighetsgemensamma resurscentra mot hedersrelaterat våld och förtryck är en nationell satsning på initiativ av regeringen. Syftet med satsningen är att den utsatta målgruppen ska ha en jämlik tillgång till stöd oavsett vart i Sverige man bor. Resurscentrum Älvsborg är ett samarbete mellan kommunerna i Sjuhäradsbygden, Västra Götalandsregionen, Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten.

Resurscentrum Älvsborg är en lågtröskelverksamhet och fungerar som ett komplement till ordinarie skydds- och stödstrukturer. Resurscentrum erbjuder individer som är i behov av mer omfattande stöd en direktkontakt med rätt myndighetsutövande enhet i respektive kommun. Resurscentrum tillhandahåller också rådgivning, konsultation och kompetensutveckling till yrkesverksamma.

Samordnare Resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck - Älvsborg

Arbetsuppgifter

Som samordnare arbetar du både strategiskt och operativt i verksamheten. Du ansvarar för att leda och driva utvecklingen av verksamheten i samarbete med de samverkansparter som ingår. Du arbetar för att implementera de nationella riktlinjer som finns för regionala resurscentra samtidigt som du tillsammans med samverkansparterna tar fram en lokalt anpassad verksamhet. Du deltar i samverkansnätverk på nationell, regional och lokal nivå. Du säkerställer att arbetet är kvalitetssäkrat, sammanställer rapporter och beslutsunderlag. Då resurscentrum är i en uppstartsfas har du möjlighet att vara med och bygga upp verksamheten.

Du arbetar även operativt genom att möta personer som kan vara, eller riskerar att bli, utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Det kan vara genom stödsamtal, samråd eller annat praktiskt stöd. En annan del i uppdrag är att ge ett konsultativt stöd till andra yrkesverksamma bland annat genom att ge vägledning och rådgivning i frågor som rör hedersrelaterat våld och förtryck. Du arbetar kunskapshöjande inom upptagningsområdet samt arbetar för att främja samverkan mellan kommuner, hälso- och sjukvården, Åklagarmyndigheten samt Polismyndigheten. En viktig del i arbetet är att förebygga och öka medvetenheten om hedersrelaterat våld och förtryck.

Övrig information

Kvalifikationer

Du som söker har avlagt socionomexamen eller annan relevant examen på minst grundnivå i högskolan som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vidare har du praktisk erfarenhet av att möta och arbeta med målgruppen och en fördjupad kompetens kring hedersrelaterat våld och förtryck. Vi ser att du har erfarenhet av att ha arbetat i projekt och har kompetens kring projektledning och processledning. Du kan leda och driva processer såväl självständigt som i samverkan med andra. Du har också erfarenhet av samverkan med aktörer som kommun, hälso- och sjukvård och polis samt har en god länskännedom. Vi söker dig som i din yrkesroll utgår ifrån ett rättighetsperspektiv och som visar respekt och hänsyn för de du möter.

Du har en förmåga att delge information såväl muntligt som skriftligt och kan anpassa din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Du är duktig på relationsskapande och är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang där du skapar och underhåller relationer samt har förmåga att lyssna och sätta dig in i olika aktörers förutsättningar. Du är lösningsorienterad och prestigelös i ditt arbete. Vi ser att vår framtida kollega har ett stort engagemang, ett nyfiket förhållningssätt, ett professionellt bemötande och personlig mognad. Det är meriterande om du har utbildning i PATRIARK-V2 och har vana av att göra strukturerade riskbedömningar. B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer påbörjas efter annonstidens slut.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se