Hoppa till innehåll

Elevassistent med kunskap inom teckenspråk till Bergslenagymnasiet

Publiceringsdatum
26 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Bli en del av Borås Stad!

Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Kan du teckenspråk och vill du arbeta i en kreativ miljö?

Bergslenagymnasiet Anpassad Gymnasieskola erbjuder nationella- och individuella program. Skolan består av olika enheter som är utlokaliserade i Borås Stad. Vi är en mindre organisation och vi arbetar nära de vi är till för. Vi arbetar för att eleverna ska bli anställningsbara inom den yrkesinriktning eleven valt eller nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Klimatet präglas av en trygg lärandemiljö och en professionell syn på målgruppens kunskapsutveckling. Före och efter skoltid erbjuder Bergslenagymnasiets enheter korttidstillsyn för elever.

Elevassistent med kunskap inom teckenspråk till Bergslenagymnasiet

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som teckenspråkstolk/elevassistent på Bergslenagymnasiet kan bland annat innebära:

  • Teckenspråkstolkning av svenskt teckenspråk för döva
  • Stödja elever i det pedagogiska arbetet
  • Vara ett stöd för elever i sociala sammanhang
  • Samarbeta med undervisande lärare
  • Samarbeta med andra elevassistenter och övrig skolpersonal

En del av utbildningen är förlagd ute i arbetslivet, arbetsplats förlagt lärande, APL. Vilket innebär att du också kan komma att stödja eleverna under introduktionen på arbetsplatsen. Dina arbetsuppgifter går ut på att stödja eleverna i undervisningen under skoltid och på Korttidstillsyn (KTS) före och efter skoldagen. Tjänsten kan innefatta arbete på flera enheter. Uppehållsanställning kan tillämpas.

Övrig information

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.

Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Kvalifikationer

Du har goda kunskaper samt relevant utbildning i svenskt teckenspråk (bifoga dokumenterad erfarenhet samt utbildning som teckenspråkstolk). Som elevassistent behöver du ha ett empatiskt förhållningssätt, vara lugn men ändå tydlig när du kommunicerar med elever. Du som söker kan utöva ett flytande teckenspråk och simultanteckna, är flexibel i ditt sätt att tänka och agera, har en god social kompetens, tar egna initiativ, kan arbeta självständigt och ihop med andra. Du är positivt inställd till utmaningar och arbetar på ett kreativt sätt och har förståelse och kunskap om digitaliseringens betydelse för målgruppen. God samarbetsförmåga är av vikt då arbetet innebär att du kan komma att växla mellan olika klasser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att samarbeta med såväl lärare, elevassistenter som övriga funktioner på skolan. Erfarenhet av målgruppen är meriterande. Körkort är ett krav då vi också lägger skoltid ute i samhället.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
01 augusti 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se