Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
13 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Säker Skog startade som ett projekt 2001, men är idag en ekonomisk förening. Vi ägs av Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och de tre skogsägarföreningarna Norra Skog, Mellanskog och Södra skogsägarna.

Säker skogs verksamhet syftar till att öka säkerheten för de som arbetar med röjsåg, motorsåg och fyrhjuling. Antalet olyckor, framför allt allvarliga sådana och dödsolyckor, behöver minska och vårt arbete är oerhört viktigt i detta. Många engagerade och välutbildade instruktörer spridda över hela landet är framgången i detta, i kombination med uppdaterade utbildningar och korrekt utförda examinationer på relevant nivå.

Bland annat genom införandet av motorsågs- och röjsågskörkortet samt fyrhjulingskort har Säker Skog fått en viktig position i arbetet med att öka säkerheten vid motormanuellt arbete där berörda redskap används. Fram till idag har vi utfärdat ca 200 000 körkort. Nu pågår också en satsning med att få igång utbildningar för fyrhjulingskort.

Säker Skog söker

VD


Därför ska du välja Säker Skog

Säker Skog – där ansvar och brukarnytta är hjärtat i vår verksamhet. Vi strävar efter att bedriva vårt arbete på ett ansvarsfullt sätt som gynnar ägare, brukare och samhället i stort, med säkerheten som vår högsta prioritet.

Vårt engagemang i kreativa nätverk och dagliga kontakter med skogsbruket gör att vi fångar upp nya idéer och utvecklingsbehov. Genom att prioritera kvalitet och trovärdighet säkerställer vi att våra instruktioner möts med respekt och likabehandling i en arbetsmiljö där alla känner sig välkomna och bemötta med värdighet. Tillsammans leder vi utvecklingen och söker ny kunskap för att testa nya alternativ och pedagogiska metoder.


Våra förväntningar på dig

Säker Skogs övergripande mål är att minska olyckor och arbetsskador vid småskaligt skogsarbete och andra arbeten där samma motormanuella verktyg används. I rollen som VD kommer du med ditt driv och engagemang driva denna kvalitetssäkring av examinationer och dokumentation, för att garantera hög standard och säkerhet i arbetsmiljön. Vi förväntar oss att du har god kunskap och stort intresse för riskerna inom småskaligt skogsarbete. Du har ett positivt förhållningssätt till samarbeten med utbildare, brukare, branschorgan, myndigheter och tillverkare då de är en central del av vår verksamhet.

I rollen som VD hos oss är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

  • leda verksamheten och organisationen
  • ta ett helhetsansvar för Säker Skogs dagliga drift och långsiktiga utveckling
  • utveckla och säkerställa att våra mål och visioner uppnås
  • stärka teamet och våra instruktörer genom inspirerande ledarskap och skapa en inkluderande arbetsmiljö där alla vill och kan både växa och utvecklas
  • vara ansiktet utåt för Säker Skog och aktivt marknadsföra våra tjänster och vår vision
  • bidra till att utveckla Säker Skogs erbjudande
  • utveckla och genomföra marknadsföringsstrategier som ökar vår synlighet och når ut till nya målgrupper
  • bygga starka relationer med kunder, samarbetspartners, instruktörer och andra intressenter både inom utanför skogsindustrin.Vad vi söker hos dig


Vad vi söker hos dig

För att lyckas i rollen ser vi att du har goda ledaregenskaper med en förmåga att bygga förtroendefulla relationer samt besitter god samarbetsförmåga. Du är tydlig och rak i din kommunikation, har en förmåga att skapa en god arbetsmiljö samt förmågan att skapa engagemang hos våra medarbetare och ca 400 instruktörer. Vi ser att du har ett starkt driv, gillar att utmana status-quo samt förmågan att se helheten.

Som person är du en positiv och relationsskapande person som tycker om att jobba tillsammans i team. Du tycker om när det händer saker och ditt arbete kännetecknas av hög kvalitet och prestigelöshet. Trygg och stabil är egenskaper som kännetecknar dig.

Vi söker dig som har erfarenhet från skogen och ett stort intresse för säkerhetsfrågor. Kommer du från utbildnings- eller säkerhetsverksamhet är det ett plus.

Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.


Anställningen

Tjänsten som VD löper tillsvidare på heltid. Vårt huvudkontor ligger i Horndal i Avesta kommun och vi ser gärna en närvaro där någon dag i veckan, resten arbetar du hemifrån. Du rapporterar till styrelsen för Säker Skog. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse.


Så här rekryterar vi

I rekryteringen samarbetar vi med Hansson & Partners. Din ansökan lämnar du via hemsidan www.hanssonpartners.com senast den 11 augusti.

Vi arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke diskriminerande rekrytering, vilket bland annat innebär att vi kommer genomföra arbetspsykologiska tester samt djupintervjuer för att identifiera de kompetenser vi ser är viktigast för rollen. Vi kan även, i vissa fall, genomföra bakgrundskontroller på slutkandidat. I enlighet med GDPR-lagstiftningen är det viktigt att din ansökan inte innehåller personuppgifter kring civilstatus, familjesituation, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om du vill veta mer om tjänsten.

Martin Ogemar, martin@hnpar.com, 072-237 21 30

Anna Hansson, anna@hnpar.com, 070-695 64 63

För att läsa mer om Säker Skog besök gärna deras hemsida: Säker Skog

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se