Hoppa till innehåll
Ahlstrom Aspa Bruk logotyp

Processingenjör till Ahlstrom Aspa Bruk

Publiceringsdatum
20 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du jobba för en global ledare inom fiberbaserade material som levererar innovativa och hållbara lösningar? Bra. Sök idag!

Är du en engagerad processingenjör/driftingenjör/process engineer som drivs av att optimera och förbättra processer? Motiveras du av att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett brett arbetsområde och ett företag med stora utvecklingsmöjligheter inom de närmaste åren? Bra! Ahlstrom Aspa Bruk, strax utanför Askersund, söker vi nu en driven processingenjör med ledaregenskaper som vill vara med och utveckla deras verksamhet inom kemikalieåtervinning och kraftdistribution. I rollen får du arbeta verksamhetsnära och kontinuerligt förbättra säkerhet, arbetsmiljö, produktivitet, kvalitet och energiförbrukning. Låter det intressant?

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Aspa Bruk har produktion dygnet runt, året runt, vilket ställer stora krav på närvaro och tillgänglighet. Säkerhet, hälsa och miljö är mycket viktiga inslag i den dagliga driften och man arbetar löpande med ständiga förbättringar.

Som processingenjör ansvarar du för styrning, planering och uppföljning av driftverksamheten inom kemikalieåtervinning och kraftdistribution. Avdelning Lut & Kraft/Återvinning omfattar områdena Sodapanna, Indunstning, Kausticering - Mixeri, Mesaugn, Hartskokeri samt deras Turbin. Du kommer dessutom arbeta i flera spännande projekt. Just nu pågår en konvertering av sodapannan till biobränsle samt framtida energibesparingsprojet.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda andra då vi på sikt behöver ersätta medarbetare som går i pension inom de närmaste åren.

Dina arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
 • Tätt samarbete med underhållsavdelning, produktionschef, skiftarbetsledare och övrig personal inom avdelningen för att nå uppsatta, både kort- och långsiktiga mål.
 • Daglig kontroll av avdelningens produktion med avseende på mål, kvalitet och miljö.
 • Utredningar och framtagande av åtgärdsförslag gällande arbetsmiljö samt tillse att korrigerande- och förebyggande insatser löses på ett tillfredställande och långsiktigt sätt.
 • Medverkar/leder projektarbete.
Värt att veta

Rollen är placerad i Aspabruk strax utanför Askersund. Eftersom du har avdelningsansvar förväntas du vara på plats större delen av din arbetsvecka, men flexibilitet för hemarbete finns vid specifika situationer. Du rapporterar direkt till produktionschefen. Till din hjälp inom avdelningen Lut & Kraft samverkar du tätt med fem skiftarbetsledare som har personalansvaret för respektive skiftlag på ca 16 medarbetar i varje skift. Tvärfunktionellt samarbetar du med ytterligare två processingenjörer från andra avdelningar.

På Aspa Bruk kommer du till en kultur som präglas av gemenskap och vilja att hjälpas åt för att nå uppsatta mål. En verksamhet på ca 185 personer inom en stor koncern där samverkar sker mellan fabrikerna.

I rollen ingår beredskap. En månadsvis bonus tillämpas och betalas ut vid uppnådda mål. Det finns dessutom en aktiv personalklubb som bland annat ta initiativ till veteranforum, skidresor, golf, kräftfiske m.m.

Våra förväntningar

Vi söker en erfaren processingenjör som är strukturerad, initiativrik och har stark ansvarskänsla samt förmåga att skapa engagemang. Du arbetar målinriktat och strävar efter att ditt arbete ska präglas av effektivitet, kontinuerlig utveckling och arbetsglädje. Du kan leda verksamheten så att vardagen fungerar utan detaljstyrning. Som nytänkare tar du vara på idéer och vågar "gå före". Din kommunikation är rak och ärlig, även i svåra situationer, och du behandlar dina medarbetare rättvist och med respekt.

Krav för tjänsten:
 • Ingenjörsutbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet inom yrket.
 • Erfarenhet från processindustrin.
 • Ledarerfarenhet.
 • Kunskaper i Officepaketet.
 • Svenska och Engelska i både tal och skrift.
Meriterande kvalifikationer:
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av MS Project.
Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG Tech - specialister på datadriven och fördomsfri teknik- och ingenjörsrekrytering, samt bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Ahlstrom Aspa Bruk logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech