Hoppa till innehåll

Hållbarhetskoordinator till Flexit

Publiceringsdatum
14 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du en driven problemlösare som vill vara med och utveckla framtidens hållbara inomhusklimatlösningar?

Flexit, en av Nordens ledande leverantörer av energieffektiva inomhusklimatlösningar, söker nu en driven Hållbarhetskoordinator som vill göra skillnad. Med cirka 270 anställda i Norge och Sverige, specialiserar sig Flexit på att förbättra inomhusklimatet i bostäder, anpassat för vårt krävande nordiska klimat. I en tid där miljö, hållbarhet, skärpta energikrav och digitalisering står i fokus, befinner sig Flexit i en spännande utvecklingsfas. Här får du chansen att bidra till hälsosammare inomhusmiljöer och ökad livskvalitet för deras kunder genom innovativa och energieffektiva lösningar.

Låter detta som en tjänst för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Om tjänsten

I rollen som Hållbarhetskoordinator kommer du att ha varierande arbetsuppgifter och arbeta mycket fritt under ansvar. Tjänsten är uppdelad i två arbetsområden, produktdata och miljö & hållbarhet, med en fördelning på cirka 50% vardera. Exempel på arbetsuppgifter inkluderar implementering av arbetssätt för att ta fram livscykelanalyser (LCA) samt miljövarudeklarationer (EPD) för de produkter som Flexit utvecklar och ansvarar för. Du kommer även att ta fram byggvarudeklarationer (BVD) och delta i utvecklingen och förbättringen av hållbarhetsstrategier.

Du kommer att bidra till utvecklingen av hållbarhetspolicyer och riktlinjer, samt säkerställa att företaget följer relevanta lagar, förordningar och internationella standarder inom hållbarhetsområdet. Det innebär att samla in data relaterad till företagets hållbarhetsprestanda och analysera den för att bedöma framsteg mot uppsatta mål och andra nyckeltal. Du kommer att samverka med övriga ansvariga inom verksamheten för att vidareutveckla verksamhetens arbete inom området och stötta linjeorganisationen i det dagliga miljöarbetet, även praktiskt.

Dessutom kommer du att nätverka och hålla dig uppdaterad om aktuella trender och lagstiftning inom hållbarhetsområdet, samt informera personal och intressenter om relevanta nyheter.

Om dig

Vi söker en driven och engagerad Hållbarhetskoordinator som brinner för kvalitet och hållbarhet och vill göra skillnad. Har du en stark analytisk förmåga och är nyfiken på att lära dig mer inom området, kan denna tjänst vara perfekt för dig. Det är viktigt att du är bekväm med att dyka ner i detaljer och har en förmåga att analysera data. Din kommunikativa och initiativtagande natur hjälper dig att driva ditt arbete framåt.För att trivas i rollen behöver du tala och skriva obehindrat på engelska samt behärska svenska språket. Du är van vid att arbeta mot deadlines och är flexibel inför förändringar. En prestigelös inställning till arbetsuppgifter och en god samarbetsförmåga är avgörande, liksom förmågan att arbeta effektivt i team. Du uppskattar frihet under ansvar och tar gärna egna initiativ.Vi ser gärna att du har en examen inom ett relevant område och erfarenhet av livscykelanalyser (LCA). Erfarenhet av datahantering och goda kunskaper i Excel är meriterande, liksom en förståelse för datakällor och datastrukturer. Om du är redo att bidra till Flexits arbete med att skapa hållbara och energieffektiva inomhusklimatlösningar, ser vi fram emot din ansökan!

Om Flexit

Flexit är en av Nordens ledande leverantörer av energieffektiva inomhusklimatlösningar, med ca 270 anställda i Norge och Sverige. Vår kompetens och våra lösningar är speciellt utvecklade för att förbättra inomhusklimatet i bostäder, i ett krävande nordiskt klimat. För oss handlar det om att göra vardagen bättre för våra kunder. Genom att anstränga oss lite extra för att erbjuda kunskap och lösningar bidrar vi till ett hälsosammare inomhusklimat och ökad livskvalitet. Företaget befinner sig i en spännande fas där miljö, hållbarhet, skärpta energikrav, och digitalisering är viktiga i vårt utvecklingsarbete.

För mer information besök oss på: www.flexit.se

Om processen

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Sebastian Ullström på sebastian.ullstrom@linck.se eller Johan Cederholm på johan.cederholm@linck.se.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och anställningsort är Töcksfors.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (54 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se