Hoppa till innehåll
SAAB Surveillance logotyp

Ingenjör inom ILS till SAAB i Arboga

Publiceringsdatum
27 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
SAAB i Arboga söker nu en ingenjör inom analys av drift och underhåll. Läs mer nedan och sök tjänsten redan idag!

Trivs du att arbeta i en analytisk roll med många kontaktytor både internt och externt? Vill du arbeta i en bred roll med produktens hela livscykel från anbud till skrotning? Bra! Då är detta tjänsten för dig!

Till innovativa SAAB i Arboga, mellan Örebro och Västerås, söker vi nu en ingenjör inom ILS (Integrated Logistics Support) som kommer ha stort fokus på analyser av produktlivscykeln. En bred och utvecklande tjänst på ett ledande företag inom försvarsindustrin. Här får du arbeta med avancerad teknik med viktigt syfte! Låter det spännande?

Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

SAAB är ett ledande företag inom försvarsindustrin med över 22 000 anställda världen över. De är verksamma i en högteknologisk förtroendebaserad bransch med kunder som har höga förväntningar på deras leveranser som bidrar till en säkrare värld. Hos SAAB erbjuds du goda möjligheter till kompetensutveckling och en karriär både nationellt och internationellt.

Communications är en produktenhet baserad i Arboga, Linköping och Järfälla. De jobbar främst med integrationer av olika kundanpassade system där kommunikation eller ledningsförmåga krävs. De har inom produktenheten hela projektkedjan från systemarkitekter till montörer. Där jobbar ca 130 medarbetare men de siktar på att bli 150+ innan året är slut.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med ILS på Saab Surveillance Product Unit Communications. I arbetet kommer du bl.a. att arbeta med LCC-analyser (Life Cycle Cost) och LSA (Logistics Support Analysis) samt med flera av de ingående elementen inom ILS. Arbetet sker i nära samarbete med övriga discipliner på företaget. Du kommer även att arbeta med att ständigt förbättra våra processer och metoder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som bidrar till att maximera systemens effektivitet, minimera kostnader och säkerställa långsiktig hållbarhet och pålitlighet är bl.a:
  • Maintainability - Snabb och enkelt underhåll som bidrar till att systemet eller produkten kan hållas i drift längre och med högre tillförlitlighet.
  • Supportability - Enkel tillgång till reservdelar, teknisk dokumentation, verktyg, utbildning m.m. som bidrar till stödbarhet säkerställer att systemet kan upprätthållas effektivt, vilket minskar kostnader och tidsåtgång för underhåll och reparationer.
  • Maintenance - Aktiviteter för att hålla systemen i drift som minimera driftstopp och förlänga systemets livslängd.
  • LCC och LSA - Den totala kostnaden över systemet och produktens livscykel för att säkerställa att ett system är ekonomiskt hållbart över tiden.
Värt att veta

Det finns möjligheter att arbeta viss tid på distans, men eftersom detta är en verksamhetsnära roll ser vi dock helst att du prioriterar att arbeta på plats i Arboga. Flexibel arbetstid tillämpas och resor förekommer, till Linköping, Järfälla samt till leverantörer.

För kännedom: Inför kontraktsskrivning sker en säkerhetsprövning. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det medföra krav på visst medborgarskap.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma bli tillsatt innan sista ansökningsdatum har gått ut. Så vänta inte med din ansökan!

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en teknisk utbildning med som lägst kandidatexamen. Erfarenhet från liknande tjänster är ett plus men inte ett krav då personlighet och andra faktorer kan väga upp.

Det är meriterande om du har kunskap och förståelse för produktsupport, drift eller underhåll. Kanske har du tidigare arbetat som underhållsingenjör, systemingenjör eller arbetat med produktsupport och driftsäkerhet? Har du dessutom erfarenhet av att leda projekt är det är stort plus! Det är även meriterande om du tidigare har erfarenhet av arbete inom ILS eller närliggande områden såsom RAMS och samt tekniska system.

Som person är du analytisk och har förmågan att sätta uppgifter i ett helhetsperspektiv. Du är kommunikativ och trivs med att samarbeta och arbeta i team.

Då tjänsten innehåller omfattande dokumentering krävs goda kunskaper i både svenska och engelska.

Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG Tech - specialister på datadriven och fördomsfri teknik- och ingenjörsrekrytering, samt bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
SAAB Surveillance logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 juli 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech