Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Speditionshandläggare med inriktning import

Publiceringsdatum
12 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du arbeta med oss i ett engagerat team där du har möjlighet till att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens tillväxt? Vi befinner oss i en omfattande expansionsfas så läs då vidare!

Försvarsmaktens Transportenhet (TPE) är en Försvarsmaktsgemensam enhet inom Försvarsmaktens Logistik (FMLOG). Enheten är Försvarsmaktens nationella transportkoordineringscentra och innefattar central transportledning inom samtliga transportsätt. Speditionsavdelningen i Arboga med internationell verksamhet söker nu en Speditionshandläggare med inriktning import till sitt team.

Internationella Speitionsavdelningens uppgifter innefattar hela fraktkedjan med kontinuerlig kontakt avseende land-, flyg och sjötransporter i gränsöverskridande transporter, av Försvarsmaktens materielsystem samt i exporstödsåtagande för andra statliga myndigheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi välkomnar dig som är pålitlig och noggrann med öga för detaljer med förmåga till att omsätta dessa egenskaper på ett strukturerat och tydligt sätt. I arbetsuppgifterna ingår transsporthantering med inriktning import med dagliga indateringar i tullverkets datasystem. Importhantering i tullhänseende med klassificering av gods i enlighet med aktuell tulltaxa, samt hantering av omprövningar, överföringar och ansökningar om tullsuspension. Vidare stödjer du Försvarsmakten och Försvarets Materielverk med kompetens för in- och utförsel samt import och exportsändningar. I rollen ingår medverkan vid övrigt stabsarbete för TPE inom FMLOG samt deltagande i nationella och internationella operationer och övningar. Vi värdesätter ett gott samarbete där vi inom teamet hjälps åt att hitta optimala lösningar tillsammans för att på bästa sätt lösa verksamhetens uppgifter. Du kommer i det fall du inte redan har genomfört en militär grundutbildning (GMU) eller kombattantutbildning att genomföra någon av dessa. Resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer
  • Genomförd eftergymnasial utbildning inom Logistik och eller Transportplanering eller motsvarande dokumenterad praktisk erfarenhet som Försvarsmakten bedömer som likvärdig.
  • Dokumenterad erfarenhet av tull inom import och export
  • Obehindrad i tal och skrift på svenska och engelska
Personliga egenskaper

Vi välkomnar dig som är strukturerad med förmåga till att kunna växla mellan parallella uppgifter. Du har öga för detaljer och kan omsätta dessa till en helhetsbild för att se vilka delar som redan finns, kan behöva justeras eller saknas för att anpassa verksamhetens dagliga drift på ett optimalt sätt. Du förstår vikten av att agera inom givna ramverk och är pålitlig i din kommunikation. För att komma in teamet på bästa sätt är det en stor fördel om du har en prestigelös inställning och genuint intresse av att skapa långsiktiga relationer, då vi hjälps åt tillsammans i säkerställandet av gruppens gemensamma leverans.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Meriterande
  • Praktisk kunskap om leveransvillkor och tullregler
  • Erfarenhet/kunskap om Försvarsmaktens materiel, lagar och förordningar
  • Praktisk erfarenhet i klassificering av gods
  • Franska och/eller tyska i tal och skrift
  • B körkort
  • Genomförd Kombattant eller grundläggande militär utbildning (Värnplikt)
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
  • Anställningsform tillsvidare
  • Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i myndigheten.
  • Sysselsättningsgrad heltid
  • Arbetsort Arboga
  • Civil befattning
  • Tillträdesdatum enligt överenskommelse
Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen

Välkommen att kontakta Avdelningschef Lena Mård.

Fackliga företrädare

OFR/O Torbjörn Bäckman
OFR/S Håkan Antonsson
SACO Charlotta Billström
SEKO Eva-Britt Steen

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-31.
Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren