Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

IT Systemförvaltare Logistiksystem

Publiceringsdatum
23 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på! Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare.

Om enheten
Enhetens uppgift är att vidmakthålla, utveckla och säkra robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga. På sektionen ansvarar vi för förvaltning av IT-system inom flera olika områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som systemförvaltare för ett av våra viktigaste logistiksystem arbetar du i huvudsak med förvaltning och vidmakthållande av systemet. Detta innebär bland annat livcykelhantering, omvärldsbevakning samt att säkerställa att IT-systemet uppfyller Försvarsmaktens olika regelverk, främst inom tillgänglighet och säkerhet. Du kommer bland annat att vara sammanhållande och leda arbetet vid större förändringar och uppgraderingar samt ansvara för uppföljning av pågående ärenden. Du har en koordinerande roll och tät dialog med beställare, driftorganisation och den externa leverantör som ansvarar för applikationsutvecklingen. Du deltar även i arbetet med framtagande och granskning av dokumentation.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
 • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
KRAV

Kvalifikationer
 • Genomförd utbildning på minst gymnasienivå med inriktning IT eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Du har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet inom IT-området
 • Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift
 • B-körkort
Personliga egenskaper
Du är en positiv person som gillar att ta initiatiav och ansvar. Du trivs att jobba både ensam och i grupp. Du är prestigelös och har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid att lära oss av varandra och i detta är du en person som gärna delar med dig av dina kunskaper, men du är också nyfiken att ta till dig andras kunskaper. Du vill utvecklas i din roll, har ett starkt driv och söker nya utmaningar. Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
Tidigare erfarenhet av:
 • IT-förvaltning, gärna från myndighet eller större organisation
 • Framtagning och dokumentering av förvaltningsplaner, projektplaner eller annan teknisk dokumentation
 • Projektledning
 • IT-säkerhetslösningar
 • Du har övergripande kompetens inom IT som till exempel databas, OS, nätverk, backup samt säkerhetshöjande produkter
 • Plattformsförvaltning samt hårdvara inom klient och server
Övrigt
Anställningen är civil tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd inom Försvarsmakten.
Arbetsort: Arboga.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
I Försvarsmakten benämns befattningen systemanalytiker.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar om befattningen
Anna-Lena Danielsson 0589-40400 (växel).

För information om anställningsvillkor och rekryeringsprocessen
Desiree Lyckelind på 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare
SACO Agneta Landquist
OFR/S Per Andersson
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Anna Tuulik

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-24. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 juni 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren