Hoppa till innehåll

Servicetekniker med specialistområde kylteknik

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker nu en certifierad servicetekniker med specialområde kyla och kylteknik med passion för teknik och kvalité som ska bli en viktig del i Rittals serviceteam. Detta är en perfekt möjlighet för dig som vill utveckla din befintliga kunskap och bli expert på kyllösningar.

Om tjänsten
Som en mycket viktig del av vårt serviceteam kommer du att vara ute hos våra kunder och utföra installationer, driftsättningar, underhåll och reparationer. Du kommer till stor del arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor från vårt serviceteam eller med någon av våra Servicepartners. Du är en självklar kontaktyta mot våra kunder och är därmed också en viktig länk mellan vår sälj- projektavdelning, serviceavdelning och våra kunder. Som Servicetekniker och expert på de produkter och lösningar som vi utvecklar och tillverkar är du en viktig del i vårt långsiktiga samarbete med våra kunder.

En del av dina arbetsuppgifter innebär:
  • Installation, driftsättning och felsökning av i huvudsak Rittals kyllösningar.
  • Regelbundet underhållsarbete av kunders kylanläggningar.
  • Akut underhåll av kundernas kyllösningar
  • Installationsarbete innebär även mekaniskt montage av andra Rittal produkter i ett projekt. Till exempel IT rack, övervakningssystem och skalskydd.
  • Att kunna stödja våra projektledare inom IT och IE med erfarenhet och kunskaper om hur de kan optimera kunders kyllösningar.
Arbetet utförs på dagtid och innefattar mycket resande då du kommer arbeta i hela Sverige.

Kvalifikationer och egenskaper 
Vi söker dig som är certifierad kyltekniker (nivå 1-5) och har erfarenhet från servicearbete av kylanläggningar inom datacenter och tillverkningsindustrin. Lösningar är allt från mindre kylaggregat för kylning av till exempel automationsutrustningar och maskiner till vätskekylaggregat och tillhörande kyllösningar. Du har även erfarenhet att hantera olika styrsystem och felsökning. Du har även en viss kunskap av elarbete kopplat till installation, driftsättning och felsökning av kylutrustningar. Det är en fördel om du har tidigare erfarenheter från Rittals produkter och lösningar.

Som person ser vi att du är engagerad och affärsinriktad med stor teknisk förståelse som har förmåga att skapa långsiktiga relationer och sätta kunden i fokus. Vidare ser vi att du är självständig och har förmåga att driva, ta egna initiativ och ser möjligheter. Det är även viktigt att du kan arbeta mot bestämda mål.

Viktigt för tjänsten är:
  • Förmågan att arbeta självständigt under eget ansvar och att var ute på plats hos våra kunder.
  • Erfarenhet från installation, driftsättning, underhållsarbeten och felsökning av kylsystem.
  • Erfarenhet från lättare elarbete och parameterprogrammering kopplat till driftsättningar och felsökning.
  • Relationsskapande beteende både extern och internt.
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska. Det är meriterande om du kan andra skandinaviska språk
 
Om Rittal
Rittal, som ingår i den tyska koncernen Friedhelm Loh Group, är världsledande inom apparatskåpssystem för industriautomation och fysisk IT-säkerhet. På Rittal i Skandinavien hanterar 120 medarbetare 5000 artiklar och 6000 kunder. Dessa betjänas från svenska huvudkontoret i Ängelholm, kontoren i Stockholm, Göteborg samt från de norska och danska kontoren i Ski och Köpenhamn.

Ansökan
I denna rekrytering har Rittal valt att samarbeta med JKS Sverige. Du söker tjänsten via ansökningslänken med registrerat CV på www.jksgroup.se. Skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, då vi arbetar med ett löpande urval. Har du frågor om tjänsten är du givetvis välkommen att kontakta Frida Borg fbo@jksgroup.se på telefonnummer: 0709-683019.

Välkommen med din ansökan! 
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
22 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se