Hoppa till innehåll

Personlig assistent till en 6-årig pojke

Publiceringsdatum
17 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du personlig assistent, barnskötare, undersköterska med erfarenhet av barn och/eller har du någon likvärdig utbildning? Då är detta arbete för dig!

Vi är ett litet assistanskooperativ där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv. Just nu söker vi en assistent till ett barn från och med höstterminen 2024 då barnet ska börja i förskoleklass och är i behov av daglig assistans.

Anställningen påbörjas gärna tidigare för att ni ska lära känna och bli trygga med varandra. Barnet är 6 år gammal och har en funktionsnedsättning som påverkar hans kroppsliga funktioner på grund av en muskelsjukdom. Detta gör att han behöver stöttning i vardagens samtliga olika situationer och aktiviteter.

Som personlig assistent finns du för barnet i dess närhet, du hanterar personlig hygien, på- och avklädning, lyft mellan olika hjälpmedel, stöttning vid måltidssituationer, träning och viss medicinsk omvårdnad.

Assistansen sker i hemmet och på skolan/fritids varpå en god kommunikation och en god samarbetsförmåga med föräldrarna samt skolan är av största vikt. Sjukvårdsinsatser i form av egenvård såsom sondmatning via peg, hanteringen av hostmaskin, inhalationsbehandling, slemsug tillkommer.

Du kommer även att följa med barnet på olika aktiviteter både på egen hand och tillsammans med föräldrarna.

Arbetstiderna kommer att vara huvudsakligen 06.30-14 (alternativt 06.30-16) och följer skolans tider men kvälls- och nattarbete kommer att förekomma. Arbetstiderna kan variera och tillsammans med föräldrarna och övriga kollegor kan du få vara med att styra dina tider.

Välkommen till Kooperativet Eila - det lilla kooperativet utan vinstintresse! Läs mer på www.eila.se

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, barnskötare eller personlig assistent med erfarenhet av barn i sitt arbete eller har annan likvärdig utbildning. Har du tidigare erfarenhet som personlig assistent åt barn är detta meriterande. Likaså om du har tidigare erfarenhet av medicinsk omvårdnad.

Rollen som personlig assistent kräver att du en stabil och självständig person med en hög grad av personlig mognad. Du har en god förmåga att upprätthålla ett välfungerande samarbete med såväl föräldrar, kollegor och andra personer som du möter i ditt arbete.

Du är initiativtagande och tycker om att driva arbetet framåt genom att arbeta tillsammans med föräldrar och kollegor. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Du ska vara barnkär, simkunnig, vara i god fysisk form för att klara av tyngre lyft under dagen och för att kunna hålla ett högt tempo. Du ska ha god pedagogisk förmåga till att arbeta med barn. Som person besitter du en god förmåga att motivera och kommunicera.

Familjen och barnet vistas gärna i trädgården och naturen vilket innebär att du ska trivas med utevistelser i arbetet.

Arbetet finns utanför Ängelholm. Körkort är ett krav för att kunna ta dig till arbetsplatsen som ligger på landet samt för att kunna åka till aktiviteter med barnet. Du får ej vara allergisk mot pälsdjur eftersom det finns både hund och katt i hemmet.

Då arbete kommer att ske både i hemmet och i förskola, behöver du kunna tolka olika sammanhang för att veta hur du ska agera som assistent. I vissa sammanhang är du mer närvarande i leken och har en nära dialog med barnet. I andra sammanhang behöver du kunna backa för att låta barnet träna på sin självständighet och få vara ”ensam” med sina kompisar, lärare eller förälder. Vid sådana tillfällen behöver du i stället skugga och vara behjälplig vid behov.

På denna arbetsplats kommer du få vara med och göra en skillnad för barnet. Träning och förebyggande träning bidrar till barnets utveckling. Vi önskar en person som vill stanna en längre tid hos barnet för att skapa en långsiktig lösning.

Vi använder oss av det digitala schemaläggnings- och tidsredovisningsystemet Aiai vilket innebär att du ska vara datorvan.

Utdrag från polisens belastningsregister krävs för att arbeta med barn inom verksamhetsområdet enligt LSS.

VI ERBJUDER

På Kooperativet Eila erbjuder vi friskvårdsförmån upp till 2400 kr/år samt olika personalaktiviteter.

God introduktion i arbetet erbjuds av föräldrarna och av arbetsgivaren. Kontinuerlig kompetensutveckling erbjuds enligt individuell utvecklingsplan. Det är viktigt för oss att du ska känna dig välkommen för du blir ju vår ambassadör ute.

VILKA ÄR EILA?

Vi startade vår verksamhet i februari 1995 i Ängelholm och nu finns vi på olika orter i Skåne.

Vi är en ideell förening utan vinstintresse för personer med olika funktionsvariationer och som har rätt till personlig assistans enligt LSS - Lagen om stöd och service.

Vi har idag 20 medlemmar / brukare med olika funktionsvariationer där drygt 130 anställda arbetar i olika anställningsformer och flera brukare är på väg in i vår verksamhet. Vi har kollektivavtal med Kommunal. De flesta av assistenterna är rekryterade ”utifrån”, men vi har också anhöriga som är anställda som personliga assistenter.

EILA fungerar som intressegrupp för medlemmarna och har helhetsansvar för deras assistans och för all personal.

EILAs värdegrund bygger på:

- Kvalitet och trygghet

- Personligt inflytande

- Frihet under ansvar

- Solidaritet

Vi har dörren alltid öppen för nya medlemmar och nya medarbetare!

Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se