Hoppa till innehåll

Informationssäkerhetsstrateg

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Låt din informationssäkerhetskompetens skydda  
våra viktiga informationsresurser i möjligheternas landskap
- Axla rollen som informationssäkerhetsstrateg i natursköna Dalsland, som del i spännande samverkan 

Informationssäkerhet är en växande utmaning för såväl företag som myndigheter. Digitalisering, automatisering och externa hot ställer höga krav på kunskap och organisationsförmåga. Om du har kunskapen och erfarenheten som krävs för att identifiera, klassa och vidta skyddsåtgärder för komplexa informationsresurser finns nu en unik karriärmöjlighet!  

Kommunerna Åmål, Mellerud, Bengtsfors och Färgelanda har redan idag en bred samverkan med delade nämnder och gemensam handläggning inom en rad områden. Tjänsten som informationssäkerhetsstrateg är nästa steg för de fyra kommunerna att fylla på med spetskompetens för att stärka sina organisationer - för invånarnas bästa!  I framtiden kan även ytterligare kommuner ansluta till informationssäkerhetssamarbetet.

 Var med och bygg robust informationssäkerhet!
Som informationssäkerhetsstrateg för de fyra kommunerna är du en central del av kommunernas motståndskraft och säkerhetsarbete. Du arbetar i nära dialog med kommunledningar och är både rådgivande expert på informationssäkerhetsfrågor, samt arkitekt för att vässa den befintliga informationssäkerhetsorganisationen. Till din hjälp har du chefer och medarbetare inom IT, säkerhet och från kommunernas förvaltningar. Det gemensamma målet är att säkerställa de krav som finns - från invånare och tillsynsmyndigheter att skydda och säkra tillgången till vår känsliga data inom områden som vård, skola, omsorg, teknisk infrastruktur och mycket annat.  

Vem är du?
För tjänsten krävs att du har högskoleutbildning inom informationssäkerhet, informatik, juridik eller annan för området relevant utbildning samt har erfarenhet från arbete inom informationssäkerhetsområdet. Du bör ha goda kunskaper inom offentlighets- och sekretesslagen samt GDPR.

Har du erfarenhet av projektledning och/eller utredningarbete samt erfarenhet av arbete med informationssäkerhetsfrågor i en offentlig större organisation är det meriterande. Är du certifierad inom området ser vi även det som meriterande. Vidare är det önskvärt med kunskaper avseende informationsklassning, riskanalysarbete, säkerhetsskyddslagen samt kunskaper om projektledning.

Vid sidan om den formella kompetensen, som styrks av utbildningsbevis samt CV med tidigare uppdrag, bör du vara kommunikativ, van att styra och vägleda inom komplexa organisationer samt ha god organisationsförmåga.  Ute i kommunerna kan du också, tillsammans med verksamheterna, kavla upp ärmarna och genomföra det arbete som behöver göras, rent operativt. Du leder informationssäkerhetsarbetet genom exempel och tillämpning.

Du är väl bekant med ledningssystem för informationssäkerhet samt de standarder och klassningar som förekommer inom området. Vi ser det som starkt meriterande om du tidigare haft en ledande eller tongivande roll inom området på annan myndighet, som exempelvis MSB, Länsstyrelsen, Försvarsmakten eller liknande.  

Erbjuder inte bara ett spännande jobb - också livskvalitet!
Vi erbjuder en kreativ roll där du får en unik möjlighet att föreslå och genomföra en organisation som din kunskap och bakgrund lärt dig är framgångsrik. Dalsland är ett naturskönt landskap med enorma möjligheter till ett spännande yrkesliv, såväl som en rik fritid. Du njuter av närheten till storstäder som Göteborg, Trollhättan, Karlstad eller Oslo med alla stadens möjligheter och aldrig längre än ett stenkast till orörd vildmark, båtliv och fiskemöjligheter. En spännande bostadsmarknad med stora möjligheter, skolor i toppkvalitet och ett myllrande kulturliv ger ändlösa möjligheter att skapa ett livspussel som är lika fyllt av enkelhet och närhet som möjligheter.  

Placering:
Din formella anställningsort är Åmål, men du kommer arbeta med frihet och behov som ledstjärna. Ditt uppdrag sträcker sig över fyra kommuner och vår distansarbetespolicy gör att du även kommer kunna arbeta delar av din arbetstid hemma.

Lön:
Enligt överenskommelse

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass så säkerhetsprövning med registerkontroll och säkerhetssamtal kommer att göras innan en eventuell anställning.

Ansökan
Vi vet att en inkluderande arbetsplats är en hållbar arbetsplats. Olika bakgrunder, erfarenheter och egenskaper gör oss sammantaget helt enkelt bättre. Så vem du än är - varmt välkommen med din ansökan i form av personligt brev och cv. Urval och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdatum. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via ansökningsknappen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

(Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande).

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se