Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
19 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning


Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!



Om rollen


Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Drönarpiloter som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.

Vill du vara med och utveckla hur vi på Vattenfall Services inspekterar anläggningar digitalt?

Vi skalar nu upp genom att implementera ny och digital inspektionsteknik runt om i Sverige. Vi söker därför fler kollegor som vill jobba inom detta spännande område med stor utvecklingspotential.

Du kommer ingå i avdelningen Konstruktion & Projekt Älvkarleby som i sin tur tillhör enheten Energitjänster. Vi är idag 19 medarbetare på avdelningen med blandade kompetenser. Teamet består av mekaniker, elektriker, ingenjörer och digitala inspektörer. Vi arbetar främst med uppdrag mot Vattenfall Research & Development. Exempel på uppdrag vi arbetar med är modellkonstruktion av bland annat kraftverksdammar och turbiner, ackrediterad provning av betong, tryck, frost och böj, samt utveckling och utförande av digitala inspektioner.

Som Drönarpilot kommer du arbeta med drönare som ditt främsta verktyg. Du kommer utgå från vår etablering i Älvkarleby men resor över hela Sverige är en naturlig del av arbetet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

  • Montera fågelskrämmor på kraftledningar
  • Genomföra digitala inspektioner som går ut på att, med hjälp av drönare, flyga i svåråtkomliga miljöer för att filma och dokumentera skicket i exempelvis värmepannor på våra värmeverk.
  • Analysera insamlade data och arbeta med skriftliga rapporter och protokoll


Du kommer arbeta tillsammans med kollegor som redan nu utför kvalificerade inspektioner och använder toppmodern utrustning. Beroende på vilken tidigare erfarenhet du har så kommer du få anpassad utbildning och träning hos oss. För rätt person finns stor frihet att utvecklas inom rollen och ta sig an nya arbetsuppgifter.



Kravspecifikation


Arbetet med digitala inspektioner är en ny gren i vår avdelning vilket innebär att du kommer få vara med och bygga upp tjänsten och fungera som ambassadör i detta. Vi söker därför dig som är ordningsam, kommunikativ samt har ett stort eget driv. Då rollen innebär mycket kundkontakt tror vi att du är en pålitlig person som bygger starka kundrelationer genom att alltid ha som mål att överträffa förväntningar.

Du kommer arbeta över stora geografiska områden vilket kräver god planering. Vi söker därför dig med förmågan att planera och prioritera ditt arbete effektivt utifrån en helhetsbild. Utöver detta sätter du alltid din och andras säkerhet främst. Hos oss på Vattenfall Services kommer säkerheten alltid först!


Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:

  • En avklarad gymnasial utbildning eller högre, gärna inom exempelvis IT eller teknik
  • Ett tekniskt intresse
  • B-körkort då resor i tjänsten ofta förekommer
  • Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Engelska är meriterande
  • Erfarenhet av att flyga drönare är meriterande då arbetet till stor del går ut på att flyga drönare och använda specifik inspektionsutrustning i komplexa anläggningar och miljöer


Tveka inte att skicka in din ansökan om du tycker rollen låter intressant!

Vi tror att våra olikheter är vår styrka och vi välkomnar en mångfald av individer som bidrar med olika perspektiv och erfarenheter. Kom och utvecklas tillsammans med oss i en spännande miljö där arbetet med att finna nya användningsområden för drönar- och digital teknik står i första rummet!



Ytterligare information

Vi erbjuder

Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!


Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.


Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här: Dina kollegor - Vattenfall SE 

Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – Vattenfallservices


Placeringsort: Älvkarleby


Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Börje Helzenius 070-296 27 32. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Lea Skånberg lea.skanberg@vattenfall.com.

Fackliga representanter för denna tjänst är Caroline Trogen Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00


Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 15 september 2024! Urval sker efter sista ansökningsdatum. Inga ansökningar tas emot via mejl.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.



Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 september 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se