Hoppa till innehåll
Jobtip logotyp

Församlingsherde

Sista ansökningsdag
15 november 2024 (27 dagar kvar)
Publiceringsdatum
11 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Kyrkoherde Katarina Egfors Härnring
Telefon
Ansök nu
Alingsås Pastorat söker församlingsherde

Är du en erfaren präst och ledare som vill arbeta i ett pastorat där gemenskap och kreativitet står i fokus? Vi på Alingsås Pastorat söker nu en församlingsherde till vårt centrumdistrikt – en tjänst där du får leda ett fantastiskt arbetslag och vara med och forma en levande församling i hjärtat av en växande stad.

Vad erbjuder vi?
Hos oss på Alingsås Pastorat kommer du att vara en del av ett arbetslag bestående av totalt 14 personer. Tillsammans skapar vi en stark vi-känsla som genomsyrar allt vi gör.

Här vill vi mycket – och lyckas uträtta mycket. Vi värnar om starka relationer, både på arbetsplatsen och i församlingen. Här får du chansen att vara en del av stadens pulserande liv med körer, konserter och aktiviteter som samlar människor i alla åldrar.

Centrumdistriktet är ett av tre distrikt i Alingsås församling, och här finns tre kyrkor – Christinae kyrka, Landskyrkan och Bälinge kyrka. Den övervägande delen av verksamheten sker i Christinae kyrka, som ligger mitt i hjärtat av Alingsås.

Hur ser en arbetsdag ut?
Som församlingsherde väntar en varierad vardag där ingen dag är den andra lik. Du har ansvar för distriktets verksamhet och får stöd av ett härligt och kreativt arbetslag.

Tillsammans arbetar ni med att utveckla församlingen, samtidigt som du har möjlighet att ägna dig åt själavård och stötta människor i alla livssituationer. Rollen innebär också att du deltar i pastoratets ledningsgrupp, där du bidrar till att forma vår gemensamma vision framåt. Du kommer att arbeta nära kollegor med det gemensamma målet att skapa en öppen och välkomnande kyrka där människor kan växa i sin tro.

Några korta ord från församlingsherde Monica Ekerdal

"Hos oss har man roligt på jobbet nästan varje dag! Vi jobbar tillsammans och här är alla nödvändiga – oavsett yrkesroll."

Är det dig vi söker?
Vi letar efter dig som är en glad, trygg och lyhörd ledare, och som vågar fatta beslut även när det inte alltid är lätt.
Vi söker dig som:
  • är en trygg och lyhörd ledare,
  • har flera års erfarenhet som präst och finner glädje i att predika och möta människor,
  • har erfarenhet av själavård och samtal,
  • är utåtriktad och kommunikativ med teologiskt djup,
  • har god administrativ förmåga och intresse för struktur och ekonomi.
Varför Alingsås?
Alingsås erbjuder småstadens charm kombinerat med närheten till både natur och stadsliv. Här kan du stanna till på ett av stadens många caféer eller möta bekanta ansikten på gatan för spontana samtal och en känsla av tillhörighet. Christinae kyrka, där du främst kommer att vara verksam, ligger centralt och är öppen för besökare varje dag – en plats för stillhet och reflektion mitt i stadens puls. Här firar vi varje år både Pride och stadens Potatisfestival, vilket speglar vårt engagemang för mångfald och gemenskap.

Vi ser fram emot att välkomna dig!
Vi erbjuder en arbetsmiljö där du har frihet att forma din roll och där din utveckling är viktig för oss. Vi ser fram emot att du blir en del av vårt arbetslag där vi tillsammans arbetar för att utveckla vår församling och skapa en plats där människor kan känna sig sedda och hörda.

Ort: Alingsås
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: 15 maj 2025
Sista ansökningsdag: 15 november 2024

Kontaktperson
Kyrkoherde Katarina Egfors Härnring
0322-669101
katarina.egforsharnring@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare
Anna-Lisa Saar, KyrkA
072-721 95 71
forhandlingsavdelningen@kyrka.se

Björn Carlstedt, Vision
0511-285 30
bjorn.carlstedt@fv.vision.se
Jobtip logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 november 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hos oss på Alingsås Pastorat har vi ett arbetslag bestående av totalt 14 personer. Tillsammans skapar vi en stark vi-känsla som genomsyrar allt vi gör. Här vill vi mycket – och lyckas uträtta mycket. Vi värnar om starka relationer, både på arbetsplatsen och i församlingen. Här får du chansen att vara en del av stadens pulserande liv med körer, konserter och aktiviteter som samlar människor i alla åldrar. Centrumdistriktet är ett av tre distrikt i Alingsås församling, och här finns tre kyrkor – Christinae kyrka, Landskyrkan och Bälinge kyrka. Den övervägande delen av verksamheten sker i Christinae kyrka, som ligger mitt i hjärtat av Alingsås.