Hoppa till innehåll

Drifttekniker till VA-verk för dig som vill utvecklas inom styr- och regler

Sista ansökningsdag
30 september 2024 (17 dagar kvar)
Publiceringsdatum
23 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Inom norra Dalarna bor cirka 35000 invånare och här finns över 1000 företag som tillsammans med ett stort antal fritidshus och turister, såväl sommar som vinter, ska förses med dricksvatten och hållbara lösningar inom avfallshanteringen. Med uppdrag att verka för ”ett hållbart liv – tillsammans” finns Nodava AB (Norra Dalarna Vatten & Avfall) som är ett kommunalt bolag, gemensamt ägt av Mora, Orsa och Älvdalens kommuner.

Ett viktigt uppdrag inom Nodava är att leverera hög kvalitét och hållbar drift av ägarkommunernas anläggningar för vatten och avlopp (VA-verk). För att möta framtidens behov och krav inom vatten och avlopp söker vi dig som vill utvecklas själv och samtidigt utveckla samhällsviktig verksamhet inom Nodavas norra område (Idre/Särna). Som kollega hos oss blir du en del av ett kompetent, trevligt och engagerat team.

Dina arbetsuppgifter

Drift och underhåll av VA-verk med följande uppgifter:

  • driftövervakning av processutrustning och flöden, kontrollera driftlarm och analysera driftkurvor.
  • besiktningar och reparationer inom VA-verk med tillhörande anläggningar.
  • provtagning samt analysera och tolka provresultat.
  • felsökning inom VA-verk, analysera driftdata samt bedöma behov av åtgärder.
  • grundläggande elarbeten utifrån reglerade behörighetskrav.
  • service och underhåll av VA-anläggningar samt på redskap, verktyg och maskiner.
  • riskbedömningar och arbeta utifrån gällande lagstiftningar.
  • tillse att resurser och delar som behövs vid åtgärder beställs.
  • dokumentera, analysera och rapportera enligt lagkrav och rutiner.

I uppdraget ingår beredskapstjänstgöring enligt schema.

Din profil

Arbetet som drifttekniker VA-verk passar dig som vill att din arbetsinsats ska vara en viktig del i ett helhetsperspektiv och söker ett självständigt arbete tillsammans med andra. Gymnasieutbildning eller yrkesutbildning inom teknik eller motsvarande kunskapsnivå förvärvad på annat sätt är ett krav.

Har du erfarenhet från arbete med processövervakning och vill utvecklas inom styr- och reglerteknik är detta ett intressant uppdrag för dig. Har du anläggnings- och processkunskap och grundläggande kunskaper inom el är det meriterande eller så vill du utvecklas inom de områdena. En tillgång för att kunna utföra arbetsuppgifterna är förmåga att läsa ritningar samt orienterande insikt om lagar och föreskrifter inom vatten och avlopp. Du har goda IT-kunskaper samt förmåga att dokumentera och rapportera digitalt.

Vi ser gärna att du har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att väga samman komplex information, planera och prioritera. I uppdraget ingår vissa ergonomiskt påfrestande arbetsmoment där du ska kunna göra riskbedömningar och agera på ett säkert sätt utifrån gällande arbetsmiljörutiner.

Din arbetsplats är i norra delen av Nodavas verksamhetsområde som geografiskt omfattar Idre och Särna i Älvdalens kommun. Arbetet innebär resor så körkort B är ett krav. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Anställningen innebär deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. En godkänd säkerhetsprövning utan placering i säkerhetsklass är ett krav innan anställning.

Tycker du om att utvecklas och är lösningsorienterad är detta ett arbete för dig. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se