Hoppa till innehåll

Förste socialsekreterare

Sista ansökningsdag
30 september 2024 (18 dagar kvar)
Publiceringsdatum
03 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Dalslands familjehemsenhet söker en ny förste socialsekreterare.
Familjehemsenheten är en samverkan mellan de fem Dalslandskommunerna Åmål, Bengtsfors, Mellerud, Färgelanda och Dals Ed. På enheten arbetar familjehemssekreterare och barnsekreterare nära tillsammans.
Som förste socialsekreterare på Dalslands familjehemsenhet är ditt främsta ansvarsområde att stötta enhetens medarbetare med arbetsledning och beslutsstöd samt vara en viktig del i samverkan mellan de kommuner som ingår i enheten. Du arbetar med både familjehemssekreterare och barnsekreterare och fungerar som ett lättillgängligt stöd i det dagliga arbetet. Du handleder och arbetar metodstödjande, leder ärendeberedning och kvalitetsgranskar handlingar. Förste socialsekreteraren fungerar som ett viktigt komplement till enhetschef och är den som arbetar närmast handläggarna på daglig basis. Arbetet sker i nära samverkan med andra kollegor, chefer samt externa och interna aktörer.

Som förste socialsekreterare på Dalslands familjehemsenhet är du en del av en positiv och kunnig arbetsgrupp med god anda. Barnsekreterare är en relativt ny profession på enheten och ett aktivt utvecklingsabete pågår för att hitta de arbetsformer som på bästa sätt gynnar de placerade barnen och ungdomarna.

Enheten är stationerad i Åmål och viss möjlighet till distansarbete kan erbjudas.
Som medarbetare hos oss är du vår viktigaste tillgång och vi vill erbjuda dig fler förmåner utöver din lön, däribland bra friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, tjänstepension, försäkringar och möjlighet att leasa miljöbil. Du har även möjligheter till vidareutbildning inom ditt kompetensområde för att du ska kunna utvecklas hos oss. Läs mer om förmåner som medarbetare hos Åmåls kommun här: Vårt erbjudande | Åmål kommun (amal.se)

För detta uppdrag ser vi att du är en positiv person som är intresserad av att tillsammans med chef och medarbetare skapa goda förutsättningar för barn och ungdomar som är placerade utanför det egna hemmet. För detta uppdrag värderas personliga kompetenser högt. 

Formella kompetenskrav
Socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig 
-
 Erfarenhet från arbete med barn och ungdomar placerade i familjehem 
- B-körkort 
-Digital identifikation som Bank-ID

Anställningen
Tillsvidareanställning på 100 % med tillträde så snart som möjligt. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning.
Förste socialsekretare är för närvarande placerad vid Dalslands familjehemsenhet inom Individ- och familjeomsorgen i Åmål  som är organiserad direkt under Välfärd- och abretsmarknadsnämnden. Närmaste chef är enhetschef.

Ansökan
Urval och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdatum. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via ansökningsknappen.

Varmt välkommen med din ansökan!

(Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande).

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se