Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

Hållbarhetschef till Sveden trä

Sista ansökningsdag
19 oktober 2024 (22 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om företaget
Rågsveden -Sveden Trä är ett familjeföretag med lång tradition. Vi har starkt fokus på det lokala och producerar med utgångspunkt från sågverket i Rågsveden 175.000 m3 sågade trävaror per år, både furu och gran, där den mesta råvaran kommer från skogsägare i Västerdalarna och närområdet. Av produktionen vidareförädlas ca 75.000 m3 med hyvling, ytbehandling och impregnering. Våra produktionsanläggningar finns i övrigt i Malung (Dalalist), Vansbro och Mockfjärd (DalaFloda Golv). Förutom sågade råvaror och förädlat virke så säljs sågverkets biprodukter såsom massaved och cellulosaflis till massaindustrin, bark och brännved levereras till värmeverk samt sågspån säljs vidare till pelletsindustrin. Sveden Trä omsätter totalt 700 miljoner och sysselsätter cirka 150 personer. Har du ett stort intresse för skog och hållbarhet? Vi söker nu en engagerad hållbarhetschef som vill driva vår hållbarhetsstrategi framåt och göra verklig skillnad - från idé till handling. Hos oss får du en nyckelroll i att forma en hållbar framtid med stora möjligheter att påverka både vår verksamhet och samhället i stort.

Dina arbetsuppgifter
Rollen som hållbarhetschef är en ny tjänst där syftet med uppdraget innebär ett övergripande ansvar för att driva och utveckla vårt hållbarhetsarbete för att långsiktigt möta framtiden på bästa sätt. I rollen kommer du att säkerställa att vi har förutsättningar för att upprätthålla branschkrav, samt sätta mål och utveckla strukturer för att systematiskt mäta och följa upp viktiga hållbarhetsfaktorer. Du blir en nyckelperson i vårt långsiktiga hållbarhetsarbete, från planta till färdig produkt. Ur ett hållbarhetsperspektiv kommer du att vara delaktig i systemfrågor, strategiarbete samt utvecklings- och investeringsprojekt. Du stödjer också organisationen i frågor kring certifieringar och tillstånd, och bidrar därmed till att driva verksamheten mer hållbart i alla led. Rollen innebär många kontaktytor såväl internt som externt med kommun, länsstyrelse och andra parter. Placeringsort är huvudkontoret i Äppelbo med möjlighet till del av arbetstid på distans. Du rapporterar till VD.

Din profil
Du har tidigare erfarenhet från liknande roll inom exempelvis kvalitet/miljö/hållbarhet eller annan erfarenhet vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du som söker har eftergymnasial utbildning där framför allt skoglig utbildning/erfarenhet är meriterande. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift och har god digital mognad. Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för skog och hållbarhet. Du trivs med att arbeta självständigt men har också en stark känsla för våra gemensamma mål. Med din kommunikativa förmåga och vana vid externa kontakter är du en naturlig länk mellan oss och andra parter. Du är skicklig på att motivera andra och har förståelse för vikten av samarbete internt för att utvecklas. Utöver detta är du uthållig även när utmaningar uppstår och arbetar strukturerat och målinriktat för att nå bästa resultat.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Rekrytering, för mer information är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erica Sundin, erica.sundin@clwork.se 0733-51 27 60. Din ansökan gör du via www.clockworkpeople.se. Sista ansökningsdag är 20 oktober. För att säkerställa hållbara rekryteringar, är vi på Clockwork måna om att ha ett jämställt och inkluderande urval i samtliga av våra processer vi hjälper våra kunder med. Med hjälp av ett brett urval och med en kompetensbaserad metodik som grund säkerställer vi att du som söker behandlas likvärdigt, jämlikt och jämställt.

Clockwork logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 oktober 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Clockwork är det nya bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi har lång erfarenhet från bemanningsbranschen och vet hur viktigt det är med stark lokal närvaro.

Som ett fullserviceföretag inom bemanning och rekrytering hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra tjänster täcker allt från bemanning av industripersonal och tjänstemän, interim management, matchning och rekrytering. Hos Clockwork är det människorna som gör skillnad.