Hoppa till innehåll

IT-specialist/Systemadministratör till myndighet

Publiceringsdatum
09 april 2024
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker IT-specialist/Systemadministratör till myndighet i hela Sverige.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Centio Consulting Group AB och arbeta som konsult.

Tjänsten är på heltid.

Uppdraget innebär ett nära samarbete med kunden vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

Uppdraget

Under införande av nytt driftövervakningssystem och kommande parallelldrift behöver vi stärka upp vår förvaltningsorganisation med erfarna IT-specialister/systemadministratörer som kan arbeta tillsammans med befintlig personal för att säkerställa IT-driften för nuvarande driftövervakningssystem.

För detta behöver vi erfarna IT-specialister/Systemadministratörer som är vana att förvalta verksamhetskritiska system i komplex Linux miljö. Konsulten kommer tillhöra gruppen som har huvudansvaret för IT-driften av systemet.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Leda felsökning vid incidenter samt agera support och stöd till andra system, vår verksamhet samt externa parter.
 • Utveckling och kodning av applikationsmodulerna utförs av leverantören, men man behöver kunna skriva skript och hantera manuella SQL-databasoperationer i syfte att bistå i manuell driftsättning, testning och felsökning
 • Det ingår också att löpande säkerställa att tekniska förändringar i applikationen inte påverkar driftsäkerhet, IT-säkerhet och befintliga funktioner
 • I rollen ingår att säkra leverans och drift av SCADA/EMS-system inklusive underhåll och övervakning. Konsulten kommer också delta i arbete med uppgraderingar och systemförbättringar.
 • Tillsammans med teamet bidrar konsulten även till att kontinuerligt utveckla det egna teamets aktiviteter och processer

Krav (OBS, obligatoriska)

Flytande svenska i tal och skrift.

Minst 2 års arbetslivserfarenhet av arbete med verksamhetskritiska eller driftkritiska IT-system (t.ex. styrning och övervakning av realtidskommunikation liknande)

Minst 2 års arbetslivserfarenhet av arbete med IT-miljöer baserade på Linux/Unix

Minst 2 års arbetslivserfarenhet av arbete med applikations- och systemadministration

Minst 1 års erfarenhet av arbete inom säkerhetskänslig verksamhet

Meriterande

Minst 3 års arbetslivserfarenhet av drift och förvaltning av applikationer och IT-system

Minst 1 års praktisk erfarenhet av programmering (t.ex. JAVA, C/C++, Python, Perl, Shell-script) Minst 1 års arbetslivserfarenhet av SQL

Certifiering inom ITIL, IT-säkerhet, nätverk eller Linux

  Om oss

  Centios övergripande mål är att vara ett konsultbolag som erbjuder smarta och hållbara lösningar som utvecklar samhället på ett positivt sätt.

  Våra medarbetare erbjuds villkor som är anpassade för individen. Det innebär att arbetstider, arbetsomfattning, arbetsplats och kompetensutveckling så långt som möjligt anpassas utifrån medarbetarens behov.

  Bland våra medarbetare hittar du engagerad personer som brinner för samhällsutveckling. Vi jobbar i små grupper där du kan bidra med dina erfarenheter samtidigt som du får ta del av andras kunskap och erfarenhet.

  För oss är det viktigt med välmående och att hitta en sund balans mellan arbete och fritid. Därför har vi en nollvision mot stress och sätter trivsel och hälsa främst.

  Läs gärna mer om oss på centio.se.

  Vänligen skicka ditt CV på svenska.

  Vi ser fram emot din ansökan!

  Ansök nu

  Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se