Hoppa till innehåll
Securitas logotyp

Flygplatskontrollant till Landvetter Airport

Publiceringsdatum
06 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Är du en serviceinriktad person som är på jakt efter ett jobb där du får göra en samhällsviktig insats? Vi på Securitas letar just nu efter dig som söker en deltidstjänst runt 60-80% hos oss på Landvetter. Möjlighet till förlängning efter sommaren kan finnas.

Våra arbetstider följer flygplatsens öppettider, vilket kan innebära både tidiga morgnar och sena kvällspass samt helgarbete. Under perioden april-september ser vi helst att du kan arbeta runt 80% eller mer medan vårt ordinarie team avnjuter sina semestrar. Om du trivs i en roll där du kommer i kontakt med många olika typer av människor kan du vara den vi söker.

Som flygplatskontrollant arbetar du med service & säkerhetsarbete inom flygplatsområdet och har ständig kontakt med människor som är på resande fot i en internationell miljö. I denna dynamiska, internationella och flerspråkiga miljö är du som flygplatskontrollant en del av en dedikerad grupp som tillhandahåller sina tjänster till flygplatser, flygbolag och många andra flygplatsrelaterande företag. Ditt jobb är att kontrollera och dubbelkontrollera alla tänkbara hot, och att skapa en säker, trygg och trevlig upplevelse för resande och besökare.

Du kommer till exempel att:

 • Säkerhetskontrollera passagerare
 • Säkerhetskontrollera bagage och varor
 • Kontrollera fordon, byggnader och uppställningsplatser grundligt
 • Kontrollera flygpost, fraktgods och serveringsutrustning

Som start på din anställning kommer du utbildas till Flygplatskontrollant och ev påbyggnader som behövs. Utbildningen är betald och är planerade fortlöpande under våren.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.


Kvalifikationer

Specifika krav:

 • Du har godkända betyg i svenska och engelska från första året i gymnasiet
 • Innehar B-körkort och helst tillgång till bil (detta eftersom kollektivtrafiken inte alltid stämmer överens med våra arbetstider)
 • Du är flytande i såväl svenska som engelska. Talar du ytterligare språk är detta meriterande

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Vi ser gärna att du som söker är tålmodig och har ett stort intresse för teknik och har lätt att förstå instruktioner.


Ytterligare information

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten - skicka din ansökan redan idag!

Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till våra rekryterare: monica.larsson@securitas.se eller jennie.weimen@securitas.se.

 • Tjänsterna vi erbjuder är både deltidsanställningar och timanställningar med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6mån provanställning och ser gärna en fortsättning efter sommaren.
 • Vi arbetar med urvalstester
 • Vi kommunicerar i första hand via mail
 • Sista ansökningsdag är 22 mars -24, men sök gärna tidigare då vår rekryteringsprocess är lång

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se

Securitas logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 april 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag.

Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.