Trainee Sverige

Trainee Sverige

Är du nyutbildad och redo för nya utmaningar?
Då kan du få en bra start på karriären genom Moelvens traineeprogram. Under 18 månader får du prova på olika arbetsuppgifter, samtidigt som du deltar i ett kompetensprogram tillsammans med andra traineer i Moelven. I över 100 år har Moelven varit med och utvecklat träindustrin framåt. Nu erbjuder vi dig en möjlighet att vara med på resan.


Arbetsuppgifter

Som trainee i Moelven får man jobba i lokala verksamheter med stark skandinavisk identitet och en global marknad. “Om man vill arbeta hos en framtidstänkande och utvecklande koncern så är Moelven den perfekta arbetsplatsen och en bra start på arbetslivet.” säger Stina Andersson, trainee i Moelven.

Vi söker ca 10 traineer till Moelvens traineeprogram. Tjänsterna är fördelade på våra operativa enheter framför allt i Sverige och Norge, med ungefär hälften i vardera land. Programmet startar i september varje år och löper över 18 månader. För att säkerställa att du får möjlighet att fortsätta utvecklas så delar vi upp perioden i två moduler om 9 månader var med olika arbetsuppgifter utifrån en individuell utvecklingsplan som du utarbetar tillsammans med din närmaste ledare. 

Mer information om traineeprogrammet
Kvalifikationer

Moelvens traineeprogram riktar sig till dig som kommer avsluta din utbildning i år, eller som blev examinerad dom senaste två åren.
Vi ser att flera av våra tidigare traineer haft en kandidatexamen men det kan också vara masterexamen eller kvalificerad yrkeshögskoleexamen. Många har någon form av ingenjörskompetens (maskin-, industriell- , bygg- etc.), men några har inriktning mot försäljning, logistik, energi eller ekonomi.
Vilken inriktning du har på din utbildning är inte det allra viktigaste - utan det viktigaste är att hitta rätt person som kan passa hos oss. 
För att passa hos oss tror vi att du..

  • tar initiativ och är självgående,
  • är nyfiken,
  • gärna delar med dig av den kunskap du har
  • gillar att befinna dig i olika sammanhang
  • har lätt för att kommunicera på svenska eller norska.

I Moelven lever vi ett aktivt medarbetarskap. Vi har tillit till att våra medarbetare tar eget ansvar, bidrar med engagemang och utvecklar sig själv och verksamheten.

Vi försöker att matcha rätt kandidater med passande uppgifter i Moelven så om du vet vad du vill jobba med skriv gärna det i din ansökan. Eftersom vår verksamhet ständigt utvecklas så dyker det hela tiden upp spännande projekt och arbetsuppgifter som ska fördelas. 
Personliga egenskaper
  • Jobba i en viktig framtidsbransch
  • Vara med och göra skillnad i en koncern med många möjligheter
  • Kunskap om hela värdekedjan från stock till färdigt hus
  • Bygga kontaktnät och få insikt i träbranschen i både Norge och Sverige.
  • En traineefadder och en mentor som stöd under perioden

Genom våra traineeträffar blir du en del av en traineegrupp med stark sammanhållning och kan skapa ett bra nätverk för framtiden. Genom kompetensprogrammet kommer du få insikt i flera av våra verksamheter, samtidigt som du får lära dig om olika teman som till exempel ledarskap och projektledning.
Vi erbjuder

Tycker du att det låter spännande att prova på lite olika arbetsuppgifter - då ska du definitivt skicka in en ansökan idag!

Vi går igenom ansökningarna löpande

Mer info
Område Utland
Yrkesroll Data & IT, Transport & Logistik, Logistik, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.moelven.com/se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 33 produktionsbolag fördelat på 41 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 300 anställda och en årsomsättning på 14,8 miljarder NOK.

Mer information om Moelven.