Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Maskinuppbördsman till HMS Trossö

Ansök nu
Som Maskinuppbördsman (MU) på HMS Trossö kommer du att vara en del av den drifttekniska avdelningen ombord på HMS Trossö Detta innebär både att ansvara för framdrivningsmaskineri och övervakning av fartygets tekniska system på den egna vakten. På varje vakt tjänstgör även ett antal motormekaniker vilka den vakthavande maskinisten arbetsleder och utbildar. I tjänsten ingår även att då fartyget ligger till kaj genomföra fortsatt utbildning, både av motormekaniker såväl som egen utbildning samt underhåll av fartygets tekniska system.

Om enheten
HMS Trossö är ett stödfartyg som i huvudsak bedriver logistikstöd i alla dess former till hela marinen. Idag tillhör HMS Trossö 43.underhållsdivisionen på 4.sjöstridsflottiljen men kommer från och med 1 januari 2024 att ingå i marinens nya sjörörliga logistikkoncept inom ramen för 2.Marina Basbataljon vilken kommer att tillhöra Stockholms Amfibieregemente.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som maskinuppbördsman (MU) arbetar du inom fartygets driftavdelning och är ansvarig för fartygets maskinuppbörd och verkstäder. Då fartyget är till sjöss kommer du att tjänstgöra som vakthavande maskinist och styra arbeten under den egna vakten med ansvar för att fartygets framdrivningsmaskineri samt tillhörande delsystem fungerar som de ska.

Till kaj kommer du att arbeta med reparationer, underhåll och drift. Du kommer även att bedriva fortsatt kompetensutveckling av både dig själv och underställda motormekaniker, såväl anställda som värnpliktiga. Efter godkänd utbildning och förordnande som skyddsvakt kommer du även att tjänstgöra som vakthavande officer då fartyget ligger till kaj.

Krav

Kvalifikationer:
  • Specialistofficer, OR 6-7
  • Militär maskinbehörighet M5 eller högre
Meriterande:
  • Verkstadsutbildning
  • Skyddsvakt
  • Arbete med spänningssatta system
  • Heta arbeten
  • Kranförarutbildning
  • Tidigare erfarenhet av tjänstgöring på marinens fartyg
Personliga egenskaper
Som person är du lösningsorienterad och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har god förmåga att leda andra i hanteringen av tekniskt komplexa system och du har ett gott öga för detaljer i det dagliga arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Haninge-Berga
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Fartygschef HMS Trossö
Jonas Thern
0505-45 10 00 (växel)

Fackliga företrädare:
OFR/O
Joakim Pukk
0505-45 10 00 (växel)

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-22. Din ansökan bör innehålla CV, ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt kopia på behörighet.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband med uppgift att upprätthålla och utveckla Försvarsmaktens förmåga inom sjöstrid. I fredstid övar flottiljen på sin krigsuppgift, att försvara Sveriges territorium och svenska intressen. Flottiljen övervakar svenskt sjöterritorium, genomför underrättelseinhämtning, röjer minor samt skyddar havsområden, sjövägar och sjöfart. Fjärde sjöstridsflottiljen bidrar löpande med personal till internationella insatser.

Flottiljen har sin bas på Berga söder om Stockholm och i Skredsvik vid Gullmarsfjorden på Bohuskusten där Röjdykardivisionen är lokaliserad.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
22 juni 2023 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare