Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Flygstaben rekryterar Luftvärdighetsingenjör Flygbasmateriel (OR 7) till TVA

Ansök nu
Har du erfarenhet från arbete inom flygmaterieltjänst? Är du ordningsam, van att planera, rapportera, leda samt utföra tekniska bedömningar? Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Då har du nu chansen att söka ett utmanande och inspirerande jobb!

Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter.

Om befattningen
Arbetet bedrivs i samverkan med såväl leverantör, andra myndigheter och delar av Försvarsmakten. Internationella kontakter förutsätter goda kunskaper i engelska, såväl muntligen som skriftligen. Vi söker nu en Luftvärdighetsingenjör (LVI) Flygbasmateriel (FBM). Som LVI ingår du i en detalj bestående av13 personer som är under utveckling med Flygvapnets operativa uppgifter i fokus för att möjliggöra handlingsfrihet i tid och rum. Som LVI förväntas du leda, besluta, utarbeta och stödja inom detalj FBM verksamhetsområde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Tekniskt systemstöd (säkerhetsställande av godkända data)
 • Förnödenhetsförsörjning (behovstäckning, depåbalansering, avveckling)
 • Registervård i driftstödsystem och framtagande av underlag inför inventeringar
 • Remissinstans Tekniska order (TO) och andra publikationer
 • Planering av underhåll, modifiering och tillgänglighet
 • Stödja under pågående materielanskaffningar med tillhörande bevakning av kravelement m.m
Kvalifikationer:
 • Specialistofficer OR 7
 • Relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig av arbetsgivaren
 • Goda kunskaper avseende logistik/ teknisk tjänst Flygvapnet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort
Meriterande:
 • Behörighet i och erfarenhet av TIA GOF, LIFT, PRIO (SAP) och Fenix
 • Erfarenhet från ledning teknisk tjänst (logistik) inom flygplatsverksamhet
 • Erfarenhet från ledning flygmaterieltjänst inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av arbete i stab
 • Erfarenhet av att driva projekt
 • Erfarenhet av arbete med processerna inom Försvarsmaktens materielproduktion, materielförsörjnings- och underhållproduktion.
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor. Du ser helheter i komplexa ärenden och kan utveckla strategier och föreslå vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttryck dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmakten värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Militär tillsvidareanställning. Befattningen innebär krav på fysisk förmåga och internationell tjänstgöringsplikt. Då befattningen har en central funktion inom flygvapnet så förekommer tjänsteresor med övernattning på annan ort. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde 2023-09-01 alternativt enligt överenskommelse. Arbetsort Såtenäs, men möjlig placering vid Flygvapnets ordinarie verksamhetsorter.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C FBM detalj, Patrik Fransson tel. 0730262956
Teknisk Chef Materielsystem, Mikael Warnqvist tel. 0723961268

Fackliga representanter:
Försvarsförbundet OFR/S, Carolin Nilsson
Officersförbundet OFR/O, Anders Wedin
SACO, Borka Medjed Hedlund
SECO, Hans Rengren

Samtliga nås via FM växeln på telefonnummer 08-7887500

Sista ansökningsdag:
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-18.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
18 juni 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare