Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Elkraftsingenjör till Arctic Paper i Grycksbo

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du tidigare arbetat med elkraft och har ett genuint teknikintresse? Vill du dessutom arbeta på ett anrikt bruk som ligger i framkant vad gäller hållbara energilösningar? Då kan tjänsten som elkraftsingenjör på Arctic Paper vara rätt för dig. Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval sker löpande.Om tjänsten

Arctic Paper Grycksbo är det svenska och välkända pappersbruket för tillverkning av bestruket och träfritt papper. Bruket i Grycksbo har en historia ända sedan 1740 då bruket grundades och startade en lång och framgångsrik tradition av papperstillverkning. Pappret används främst för tryck av affischer, böcker, tidskrifer, annonsmaterial och kartor.

Koncernen Arctic Paper i helhet har ambitiösa hållbarhetsmål och deras tillverkningsprocess ger upphov till extremt låga fossila koldioxidutsläpp. Bruket har miljömässiga produktionsprocesser, använder förnybara råvaror och har dessutom ansvarsfull användning av energi och distributionslösningar. Produktionen är i princip helt fossilfri med energiförsörjning från en biobränsledriven panna och kompletterande grön el. Totalt är de 337 anställda på bruket och nu vill de välkomna sin nya kollega som elkraftsingenjör.

Tjänsten är på heltid och behovet är långsiktigt. Jour och beredskap ingår i tjänsten.Arbetsuppgifter

I rollen som elkraftsingenjör ansvarar du tillsammans med ditt team för att hålla brukets maskinpark i toppskick. Maskinparken består av papp, arkskär- och paketeringsmaskiner, massa- och smetberedning samt en ångcentral. Vidare har du ansvar för kraftdistribution, regelefterlevnad EL, eldrift, personsäkerhet, företagets egenkontroll HSP samt drift och underhåll av elanläggning. Förutom detta kommer du exempelvis att:

  • Arbeta i projektform där du antingen blir projektledare eller deltagare
  • Arbeta i en varierad och problemlösande roll där du i tätt samarbete med andra arbetar med förbättringar av bruket
  • Arbeta med proaktivt och avhjälpande underhåll samt uppdrag från driften


Kvalifikationer
  • Har arbetslivserfarenhet inom elkraft samt är certifierad/har fullständig elbehörighet/auktorisation (A)
  • Har tidigare erfarenhet inom industriell automation och/eller styr- och reglerteknik
  • Har god förståelse och kunskap i programmerbara styr- och drivsystem
  • Pratar och skriver obehindrat på svenska samt har goda kunskaper i engelska då arbetet kräver det

Det är meriterande om du har

  • Eftergymnasial utbildning inom relevant tekniskt område
  • Arctic Paper använder DCS (800xA & PCS7) och PLC (S5,S7) inom styr- och drivsystem. Har du erfarenhet av detta är det starkt meriterande, men det är inget krav för tjänsten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen tror vi att du drivs och motiveras av frihet under ansvar. Du har ett stort engagemang för det du gör och det du kan. Vidare är du genuint tekniskt intresserad och har en fallenhet att se till organisationens bästa i det större perspektivet. Du trivs som bäst när du tillsammans med dina kollegor arbetar mot gemensamma mål samtidigt som du är van vid att driva dina egna ansvarsområden framåt på ett självgående sätt.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se