Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Ekonom till Ving

Publiceringsdatum
08 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du ekonom med lust att påbörja en ny resa? För vår kund Vings räkning söker vi nu en ekonom till avdelningen Overseas Finance som är den avdelning som ansvarar för hotellbetalningar och redovisning för deras destinationer. Är du den vi söker? Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande!

Om tjänsten

Ving grundades 1956 och är idag Sveriges ledande researrangör med resor till drygt 400 resmål i över 60 länder. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet. För Vings räkning söker vi nu en ekonom till avdelningen Overseas Finance för ett föräldravikariat på minst 15 månader. Avdelningen består i dagsläget av 6-7 kompetenta medarbetare där samarbete och god laganda är A och O.

Som ekonom i Overseas Finance ansvarar du i samarbete med dina kollegor för att hotell och andra samarbetspartners får korrekt betalt i rätt tid samt att redovisningen av deras destinationer blir effektiv och riktig. Det är stora transaktionsmängder i stundtals högt tempo, alltid med fokus på noggrannhet och god service. Arbetet innebär många kontakter med och support till hotellpartners, agenter, utlandspersonal och kontraktörer, men också många delar av hemmaorganisationen. Overseas Finance befinner sig i en spännande fas med stort fokus på automatisering och systemförändringar, vilket du förväntas ta aktiv del i.

Detta är ett konsultuppdrag där du blir anställd av Academic Work och arbetar på uppdrag hos Ving. Vi söker dig som kan börja i januari där uppdraget sträcker sig minst 15 månader. Ving har sitt kontor beläget på Kungsholmen men erbjuder möjlighet att arbeta på distans upp till två dagar i veckan.

Du erbjuds
 • Ett långsiktigt konsultuppdrag på minst 15 månader
 • En företagskultur genomsyrad av värme, skratt samt stor kompetens och professionalism
 • Möjlighet att på sikt arbeta på distans upp till två dagar i veckan
 • En engagerad konsultchef från Academic Work som kommer stötta och coacha dig i din fortsatta karriär
Arbetsuppgifter
 • Ansvara för redovisningen av en eller flera destinationer
 • Skapa och kontrollera selfbilling-fakturor till hotell och andra samarbetspartners
 • Kontrollera och kontera övriga destinationsrelaterade fakturor
 • Kontroll av bankuppgifter
 • Prognostisera valutabehov
 • Löpande bokföring och kontoavstämningar
 • Månadsbokslut inklusive upprättande av balansspecifikationer
 • Löpande support till destinationspersonal och agenter samt nära samarbete med kontraktörer
 • Säsongsförberedelser i form av möten med destinationschefer och agenter, utbildning, valutaplanering, genomgång av kontrakt, dokumentation m m.
 • Säkerställa att lagar och interna regler efterföljs
 • Kunna fungera som backup och hjälp även till andra team inom Finance
Kvalifikationer
 • Har några års erfarenhet av redovisning
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Har goda kunskaper i Excel samt övriga Microsoft-verktyg
Det är meriterande om du har
 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna akademisk
 • Erfarenhet av arbete inom resebranschen
 • Erfarenhet av Microsoft Dynamics NAV och ExFlow
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som ser prestigelöst samarbete inom och utanför teamet som en självklarhet. Du har vilja och förmåga att snabbt anpassa dig till förändrade förutsättningar och är bra på att prioritera och prestera under stress. Du är noggrann i allt och bra på att kommunicera med alla slags människor. Du är bra på att hitta lösningar på problem och tar gärna initiativ till förbättringar.
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.
Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 jan. 2024 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se
http://www.academicwork.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga

Liknande Jobb

Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga
Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga