En säljinriktad PRODUKTCHEF (Köpenhamn)

En säljinriktad PRODUKTCHEF (Köpenhamn)

Elverktyg NORDIC

– Bli en del av vårt starka RYOBI/AEG-team

Techtronic Industries (TTI) är en av världens största och mest innovativa tillverkare och distributör av ett brett sortiment med elverktyg, trädgårdsmaskiner och handverktyg/tillbehör som bl.a marknadsförs under varumärkena Ryobi och AEG. Med ett orubbligt engagemang i kundernas behov fortsätter Ryobi/AEG sitt fokus på att göra högkvalitativa elverktyg ekonomiskt tillgängliga för alla. Det är därför som RYOBI/AEG också blivit det självklara valet för hemmafixare och hantverkare som önskar ett brett utval av produkter i ett batterisystem.

Till en nyupprättad tjänst som Produktchef för Elverktyg och Tillbehör söker vi nu, till vårt huvudkontor i Köpenhamn, någon som med passion, kunskap och driv vill ge sig på den fortsatta utvecklingen av den nordiska marknaden för varumärken som sticker ut hakan. I samarbete med TTI-teamet definierar du strategin och sätter riktningen för marknadsutvecklingen.

Vad ska du jobba med?
Du får tre huvudområden och massor av ansvar.

- Strategi och produktlanseringsplan:
Du medverkar till att sätta den strategiska agendan för Elverktyg och Tillbehör på den nordiska marknaden och säkerställer helheten av våra produktlanseringar.

I samarbete med våra europeiska produktspecialister och det nordiska teamet kommer du att ansvara för att driva utvecklingen av vår produktlanseringsplan. Du utgår från din djupgående marknads- och konkurrensanalys och en tydlig förståelse för våra kunder och deras behov.

- Produktspecifikationer och konkurrensfördelar:
Du har också full kontroll över produktspecifikationerna. På så sätt förväntas du kunna förmedla teknisk kunskap om produkten och dess konkurrensfördelar till säljare och kundtjänst, eller direkt till våra kunder, så att alla kan få svar på sina tekniska frågor. Dessutom ansvarar du regelbundet för att utföra produktutbildningar.

- Priser och budgetar:
Slutligen samordnar du de nordiska prislistorna och säkerställer rapportering till ledningen och EMEA-organisationen om försäljningsbudgetar m.m.

Vilka kvalifikationer leter vi efter?
  • Du har utbildning eller bakgrund inom category och/eller product management, eventuellt har relevant erfarenhet från roller inom sälj, strategi och marknadsföring
  • Du förstår retailmarknaden och har erfarenhet från B2C, detaljhandel, FMCG eller återförsäljning
  • Du utstrålar stor entusiasm - för produkterna, för målet, för framgångarna - och vill ge kunderna en fantastisk upplevelse
  • Du kommunicerar tydligt, direkt och med en förståelse för de kulturella skillnaderna på marknaderna
  • Du ämnar att bidra till tillväxten av din verksamhet genom att tänka innovativt och proaktivt – du ser var vi kan förbättra och effektivisera
  • Du talar och skriver flytande engelska, du behärskar ett av de nordiska språken och du är boende i Öresundsregionen
  • Du kan resa till andra TTI-destinationer eller till mässor och möten 20-30 dagar om året
  • Du är tekniskt intresserad och förstår elverktyg
  • Du trivs med att ha koll på detaljer och har goda kompetenser i Office-paketet
Vad kan vi erbjuda dig?
Ett växande företag där vi har roligt även om det är fullt upp och där det är högt i tak och korta beslutsprocesser. Du kommer att ha goda möjligheter att sätta din prägel på jobbet och ha något att säga till om hur TTI Nordic kommer att utvecklas inom Elverktyg och Tillbehör på den nordiska marknaden. Du får gedigen introduktion till våra produkter och vår kultur samt kontinuerlig träning och coaching.

Dessutom blir du en del av ett nordiskt huvudkontor med många passionerade kollegor, bra sparringpartners och ett starkt nätverk.

Låter det som något för dig?
Jobindex är vår rekryteringspartner för denna tjänst. Om du har några frågor om jobbet, kontakta rekryteringskonsult på Jobindex - Thomas D. Carlsson på 7245 9071 fr.o.m den 3 augusti 2020.
Skicka din ansökan och CV via rutan "Ansök nu" senast den 10 augusti 2020. Intervjuer hålls kort därefter.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig.
Mer info
Kontaktperson Thomas D. Carlsson
Telefon +45 7245 9071
Område Utland
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 aug 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vilka är vi?
TTI är en av världsledarna inom design, utveckling och marknadsföring av elverktyg, trädgårdsmaskiner och golvvårdsprodukter samt tillbehör till dessa för både konsument, hantverkare och industri. Produkterna marknadsförs till branscher inom inredning, trädgård, renovering och konstruktion. TTI-koncernens pågående strategiska fokus på starka varumärken, innovativa produkter och enastående människor är ett viktigt inslag i vårt kulturella DNA. Dessutom ser vi alltid våra kunder som partners och vi gör allt vi kan för att stödja deras verksamheter. TTI har knappt 30 000 anställda globalt och i 2019 var intäkterna drygt 6,8 miljader EUR. 2020 har vi återigen haft en stark tillväxt

Techtronic Industries Nordic, med huvudkontor i Hvidovre, är en division inom TTI. TTI Nordic säljer främst varumärkena Ryobi, AEG och Milwaukee i Norden samt Baltikum. Läs mer om TTI här:
- TTI Group - https://www.ttigroup.com/
- Working at TTI - https://www.tti-careers.eu/eu/working-at-tti