Syvab söker en relationsskapande systemkoordinator

Jobbar du aktivt med ett underhållssystem idag och sätter en stolthet i att ansvara för ordning och reda och utveckling av systemet? Trivs du i en roll med stora kontaktytor? Du har nu möjlighet att bli en del av teamet på Syvab när de nu söker en systemkoordinator till Himmelfjärdsverket i Grödinge. Hos Syvab kommer din kunskap inom underhållssystem och CAD att uppskattas och efterfrågas av såväl kollegor som externa leverantörer.

Syvab är ett utvecklingsorienterat och välkomnande bolag som ligger i framkant vad gäller vattenrening. Du kommer att bli en av 50 anställda på den naturskönt belägna anläggningen precis intill havskanten. Du erbjuds en roll i en organisation med högt i tak, positiv stämning och där samarbete värderas högt.

Om rollen

Som systemkoordinator är du kravställare gentemot leverantörer och konsulter och den som koordinerar kring Syvabs CAD- och underhållssystem. Dessa system är hjärtat i Syvabs underhållsverksamhet och din roll kommer därför att vara en nyckelposition på bolaget.

Du kommer att tillhöra el- och automationsavdelningen och dina arbetsuppgifter kommer bland annat att utgöras av:
 • Agera som kravställare gällande information som ska levereras in i våra CAD och underhållsystem.
 • Stöd för Syvabs konsulter och entreprenörer gällande krav på anläggningsdokumentation.
 • Vara drivande i arbetet kring ständiga förbättringar av vårt underhållssystem. Identifiera problem och ta fram förbättringsförslag.
 • Dagligt samarbete med driftledare, drifttekniker, elektriker samt Automations- och instrumenttekniker.
 • Vara avdelningens ”Superuser” dvs. representera avdelningarna gentemot IT-avdelningen och systemleverantören i ändring och utvecklingsfrågor samt ett stöd till utförare, planerare och beredare.
Du kommer även ansvara för uppdatering av underhållsystem gällande:
 • Inloggning / Behörigheter
 • Rapporthantering
 • Flytta, lägga till & ta bort utrustning
 • Koppla information till utrustning
 • Skapa FU orders/arbetsmoment
 • Koppla förebyggande underhåll (FU) till struktur
 • Koppla utrustning till lagersystem
Din Profil

Eftersom du kommer att vara systemkoordinator för Syvabs underhållssystem, och vara den som säkerställer korrekt information och ordning och reda i systemet, är din systemvana absolut avgörande. Vi tror att för att kunna hantera rollen behöver du ha minst 5 års erfarenhet av att ha jobbat i och administrerat ett underhållssystem. Då ditt ansvarsområde också innefattar CAD-systemet behöver du ha viss erfarenhet av auto-CAD. Har du erfarenhet av Prevas underhållssystem Infor EAM och erfarenhet inom VA-sektorn är det meriterande.

I rollen som systemkoordinator kommer du att ha kontakter över hela företaget och även externt, därför är din kommunikationsförmåga och sociala kompetens av stor vikt.

Då det förekommer dokument på engelska som du hanterar behöver du ha en god engelskaförståelse.

På Syvab samarbetar man och hjälps åt över gränserna, så för att trivas tror vi att du är en lagspelare. Du gillar struktur och är noggrann och är inte rädd för att ställa krav på andra för att uppnå det gemensamma målet om korrekt information i våra anläggnings- och underhållssystem.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar Syvab med Fasticon. För att söka tjänsten, registrera ditt cv på www.fasticonjobb.se. Alla ansökningar behandlas löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Moa Norman på moa.norman@fasticon.se eller 070-822 14 17.

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 jan 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SYVAB (Sydvästra Stockholmsregionens va-verks AB) driver den moderna, högteknologiska avloppsreningsanläggningen Himmerfjärdsverket som är vackert beläget i Grödinge, södra Botkyrka.
Verkets uppgift är att ta emot och rena avloppsvattnet från hela eller delar av sex kommuner med drygt 341 000 invånare i sydvästra Storstockholm. Av restprodukterna tillverkar vi biogas och biomull.