Kontaktpersoner/Ledsagare äldreomsorg ochfunktionsnedsättning

Kontaktpersoner/Ledsagare äldreomsorg ochfunktionsnedsättning

Arbetsuppgifter
Som kontaktperson är Din främsta uppgift att vara en kompis eller medmänniska. Uppdraget som kontaktperson kan vara allt ifrån att gå och fika, ta promenader följa med på bio etc.
En
viktig uppgift är att bryta personens isolering genom gemenskap, hjälp till fritidsverksamhet samt ge råd och stöd i vardagssituationer. Uppdraget består i att träffas några gånger per månad. Arvodesanställning. Tillträde snarast. Arvode och omkostnadsersättning enligt SKL `s rekommendationer

Kvalifikationer

Kontaktperson LSS: Du som söker ska ha kunskap om personer med funktionsnedsättning.

Kontaktperson äldre: Du som söker ska ha en vilja att sätta guldkant på tillvaron för äldre personer.

Gemensamt för samtliga kontaktmannaskap är att Du ska ha ett intresse för andra människor, vara lyhörd och ha tid för ett uppdrag i din vardag.

Personliga egenskaper
Du ska se alla människors lika värde och ser vikten av att vilja stödja en annan person.
Mer info
Område Säter
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säters kommun präglas av både småstad och landsbygd och ligger i hjärtat av Dalarna, med närhet till bra kommunikationer. I Säter hittar du lugnet, nära till jobbet, nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare tillvaro.

I Säters kommun arbetar vi aktivt med värdskapsarbetet som innebär att vi verkar för ett öppet förhållningssätt och ett bemötande utöver det vanliga. Detta gör vi genom att vara stolta, äkta, tillgängliga, engagerade och respektfulla. År 2020 ska vi vara Nordens mest attraktiva inlandsregion och det goda värdskapet ser vi som en viktig del i arbetet med att nå dit.