Försäljningsingenjör till Siemens Digital Industries

Försäljningsingenjör till Siemens Digital Industries

Försäljningsingenjör till Siemens Digital Industries i Solna

På Siemens utvecklar vi teknologier som tar samhället till nästa nivå. Hur? Genom elektrifiering, digitalisering och automatisering. Vi förändrar livet på de platser där du bor och arbetar, energin som driver ditt hem och hur de produkter du gillar produceras. Att vara en del av Siemens innebär att lösa komplexa utmaningar varje dag. På Siemens är vi tänkare, drömmare och utförare. Därför anställer vi inte bara de som har spännande idéer utan också har modet att göra verklighet av dem. Vi har ett högt ställt mål inom hållbarhet, att bli klimatneutrala år 2030. Tillsammans är vi ca 351 000 personer i världen varav 4 200 i Sverige som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan bli en av dem. Vill du vara med på vår resa att bli digitaliseringens nummer ett? Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens.

Vill du bidra till att göra världen lite bättre?

Som försäljningsingenjör hos Siemens Digital Industries kommer du att ansvara för kartläggning av affärsmöjligheter, skapa och vårda kundrelationer och erbjuda optimal affärsutveckling mot våra kunder. Du kommer att ingå i ett team som består av säljare samt produktspecialister som arbetar med drivteknik och industriautomation.

Utmaningen
I ditt dagliga arbete kommer du att ha en aktiv och relationsskapande roll och stor del av din tid lägger du på att genomföra besök hos våra kunder som oftast är systemintegratörer, maskin-/skåptillverkare och automationspartner. I rollen ingår offerering, prissättning samt att ingå avtal med kunder och leverantörer. Du kommer även ha ett budgetansvar samt ansvara för att underhålla och uppdatera vårt CRM-system så att bearbetningen kring dina kunder och prospects har en tydlig plan och struktur. Dina kunder befinner sig i vad vi kallar "region mellan" dvs från Norrköping, Storstockholm upp till Gävle och Dalarna.

Hos oss får du ett superspännande arbete där du jobbar med innovativa marknadsledande produkter då vi håller oss i framkant gällande tekniken med en bred och intressant portfölj. Vår arbetsmiljö är öppen, inspirerande och internationell. Vidareutbildning är en viktig del för våra medarbetare och du kommer löpande utbilda dig för att hålla dig uppdaterad på den senaste tekniken.

Vad krävs av mig?
För att trivas i tjänsten behöver du brinna för försäljning, vara innovativ, relationsskapande och anpassningsbar. Vi ser att du trivs i en innovativ miljö som präglas av teknisk utveckling där du självständigt driver dina kundplaner och genom olika aktiviteter utvecklar samt skapar nya affärer och förståelse för våra mervärden. Känsla för affärer, intresse för sälj- och kundfrågor och att ständigt arbeta med processförbättringar är centralt för dig. Vidare ser vi att du är lyhörd inför kundens problem och tar ansvar för att lösa de problem som uppstår snabbt, effektivt och med god kvalitet.

Vem är du?
Vi tror att du har minst några års erfarenhet från försäljning på fältet samt har god kunskap om industriautomationsbranschen. Du har förmodligen lämplig utbildning inom automation, drivsystem och processindustrin. Har du dessutom gått säljutbildning är det meriterande.

Om du känner till Siemens portfölj inom Simatic och drivsystem samt har förståelse för vad DCS, SCADA och PLC innebär (samt skillnader dem emellan) så har du definitivt ett försprång för att bli framgångsrik i rollen. Körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift är en förutsättning.

Om Digital Industries
Divisionen Digital Industries erbjuder en omfattande portfölj med integrerad maskinvara, programvara och teknikbaserade tjänster för tillverkningsföretag över hela världen. Därmed bidrar Siemens till ökad produktivitet i industrin genom mer flexibla och effektiva tillverkningsprocesser och minskad tidsåtgång mellan produktion och färdig produkt. Läs mer på www.siemens.se/industry.

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb. För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Börje Melin på 070-529 16 33 alt boerje.melin@siemens.com eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Lisa Lundeberg på 070 - 728 13 72, lisa.lundeberg@siemens.com.

För kontakt med facklig representant maila Facket.se@siemens.com.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (47 dagar kvar)