Energioptimerare inom fastigheter till Siemens

Energioptimerare inom fastigheter till Siemens

Visste du att en genomsnittlig svensk spenderar 90% av sin tid inomhus - på arbetet, i skolan, bilen, hemmet? Är det då inte viktigt att rummet du sitter i har behaglig temperatur? Att du ska känna dig trygg och att endast behöriga ska komma in? Att brandlarmet fungerar om olyckan skulle vara framme? Men också att den byggnaden du befinner dig gör så lite avtryck på miljön som möjligt.

Vårt team ASC (advanced service center) jobbar att energioptimera fastigheter hos våra kunder så att de både sparar pengar men också göra deras fastigheter hållbara för en bättre miljö. Detta genom Siemens innovativa systemlösningar och tjänster där tekniken utvecklas i snabb takt.

Vi söker nu med entusiasm och spänning en kollega som vill bli det av vårt kunniga team. Tjänsten är med fördel placerad i Stockholm eller Malmö, men Göteborg kan också vara aktuellt.

Utmaningen

I rollen som energioptimerare hos oss har du en betydelsefull roll i våra energiprojekt och ser till att vi uppfyller garanterade energibesparingar i våra kunders fastigheter. Man kan säga att du är banken i våra energiprojekt där du ställer in rätt inneklimat i fastigheterna, säkerhetsställer att vi når kalkylerade och överenskomna besparingar samt sätter in rätt åtgärder i de fall vi behöver göra justeringar.

Dagarna är varierande där ena dagen kan börja med att åka till kontoret tar ditt morgonkaffe med en kollega och sedan kopplar upp dig remote via våra överordnade system för att rondera, analysera och energioptimera i våra kunders uppkopplade anläggningar. Därefter kan en felanmälan eller larm inkomma som du måste hantera för att åtgärda problemet. Medan andra dagar har du inbokade avstämningar med kunder och därefter går igenom arbetsorder, rapporter och uppdaterar kund- och intern dokumentation i projekten. Du är också delaktig i försäljnings-och marknadsprojekt där du säkerställer att vi har en effektiv uppföljning och ger förbättringsförslag till dina säljkollegor.

Vem är du?

Tjänsten passar dig som har minst en eftergymnasial utbildning inom energi, VVS, styr- och regler och har några års praktisk erfarenhet i en roll där du jobbat med styr-och regler och fastighetsautomation. Vi ser gärna att du har varit delaktigt energieffektiviseringsprojekt och har en förståelse för hur temperaturändringar påverkar klimatet i fastigheter. Du är också vana av att dokumentera ditt arbeta och erfarenhet av att genomföra rapporter.

Du har intresse för energi- och miljöfrågor och vill komma till en plats där du både vill bidra och utveckla med dina kunskaper. Som person har du en känsla för service och trivs i en roll där du har många kontaktytor både internt som externt. Eftersom rollen innebär många kontakter är kommunikation också en viktig egenskap hos dig. Ditt arbetssätt kännetecknas av att vara drivande, strukturerad, ansvarsfull och du kan arbeta tillsammans med ditt team, kunder såväl som självständigt. Du kan svenska och engelska i såväl tal som skrift och har B-körkort då resande kan förekomma tjänsten.

Om Siemens

Tillsammans är vi ca 372 000 nyfikna och kompetenta personer i världen som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Se mer på Siemens.se

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb. Vi gör ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet. Sök därför tjänsten så snart som möjligt men senast den 6 mars 2020. För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Joakim Sellgren på 08-5784 1057 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Micaela Wessén på tel: 076 728 13 83.

För kontakt med facklig representant maila Facket.se@siemens.com

I denna rekrytering undanber vi oss alla samtal rörande annonsering och rekryteringsstöd.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 mars 2020 (15 dagar kvar)