Energiingenjör för innovativa projekt hos Siemens

Energiingenjör för innovativa projekt hos Siemens

Energiingenjör för innovativa projekt hos Siemens

Sverige, och övriga världen, står inför stora utmaningar när det gäller energi, miljö och hållbarhet. Det finns även stora utmaningar i våra energi- och kraftsystem kopplade till generering/konsumtion av energi som idag är mycket mer fluktuerande än tidigare. Utöver det har vi en stadigt ökad energianvändning, framförallt inom elenergi.

Inom Energy & Performance Services på Siemens arbetar vi med att designa och utveckla lösningar för att kunna erbjuda våra kunder en pålitlig partner som kan hjälpa dem med deras behov. Detta gör vi oavsett om det handlar om traditionell energieffektivisering eller komplexa systemlösningar för att kunna medverka i transformeringen av vårt energisystem som pågår. I vår portfölj ingår allt ifrån rådgivningstjänster till nyckelfärdiga systemlösningar med fokus på distribution, produktion och minskad användning av energi.

Vart du bor är flexibelt då Siemens har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö plus småkontor på 30-talet orter i Sverige.

Utmaningen
Hos oss får du möjlighet att arbeta som energiingenjör och utveckla projekt i nära samarbete med dina kollegor på Siemens och tillsammans med våra kunder. Projekten kommer framför allt vara inom industriella och kommersiella fastigheter där du som energiingenjör är delaktig i att skapa skräddarsydda och innovativa lösningar som möter projektvillkorens krav på ekonomi, energieffektivitet och hållbarhet. Projekten fokuserar primärt på tjänster och lösningar som avser reducering och optimering av energianvändning, men kan även innehålla delar inom områdena lokal energiproduktion, laddinfrastruktur, energilager, efterfrågeflexibilitet och mikronät.

Vilka är mina arbetsuppgifter?
Du är delaktig i hela försäljningsprocessen där du genomför kartläggningar och energisystem- och energibalansberäkningar för att identifiera och beskriva möjligheterna i kundens anläggning och bedöma investeringsbehov för att uppnå önskade resultat. I de fall där vi erbjuder nyckelfärdiga projekt tar du fram tekniska lösningar och driver den tekniska dialogen med underentreprenörer i projektutvecklingsfasen. Du har även en roll som tekniskt stöd får våra projektledare och följer dina projekt under projektgenomförande och service-/garantitid.

Som energiingenjör hos oss har du hela Sverige som arbetsområde och kommer till viss del att arbeta ute i våra kunders anläggningar. Rollen innebär en del resande men vi strävar efter att arbeta tids- och resurseffektivt och samverkar mycket med kollegor och kunder runtom i landet via digitala lösningar och plattformar. Vi arbetar även i nära samarbete med kollegor inom EPS-organisationer i övriga Europa.

Vilken är min erfarenhet?
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är nyfiken och trivs att verka i en föränderlig miljö. Du kommer ha många kontaktytor där samarbetet internt, med leverantörer och ut mot kunder är A och O. Vidare agerar du utifrån ett service- och affärsmässigt perspektiv. För att lyckas i rollen är du engagerad, lyhörd och kan kommunicera på ett pedagogiskt och förtroendegivande sätt. Du har ett systematiskt arbetssätt i att hitta förbättringsförslag som kan medföra ekonomiska besparingar samt minska energianvändning och koldioxidutsläpp. Du har också förmåga att se helhetsperspektivet, är självgående och drivande i din roll samt har en vilja att ständigt utvecklas och lära dig mer.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektverksamhet och energieffektivisering och de arbetsuppgifter som vi beskrivit ovan. Du har kunskap kring energikartläggning och kännedom om elkraftsystem och andra fastighetstekniska stödsystem.

Det är meriterande om du har kännedom om teknoekonomiska aspekter inom områdena lokal energiproduktion, laddinfrastruktur, energilager, efterfrågeflexibilitet och mikronät samt erfarenhet kring analys och framtagande av tekniska lösningar för dessa områden.

Du kanske är högskoleutbildad eller har annan relevant utbildning inom området. Ett krav för tjänsten är att du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift och har ett B-körkort.

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb och senast 29 januari. För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Thomas Asplund på tel. nr. 011-440 61 21 eller Lead Engineer Louise Johansson på tel. nr. 040-691 61 03. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Lisa Lundeberg på 070-728 13 82 eller lisa.lundeberg@siemens.com.

För kontakt med facklig representant maila Facket.se@siemens.com.
I denna rekrytering undanber vi oss alla samtal rörande annonsering och rekryteringsstöd.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 jan 2021 (5 dagar kvar)