Teknik- och Hållbarhetschef till NCC Infrastructure

Teknik- och Hållbarhetschef till NCC Infrastructure

Trivs du i en organisation som kännetecknas av en stark laganda och tydliga värderingar? Vill du vara en del av ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i Norden?

NCC Infrastructure söker nu en Teknik och Hållbarhetschef!

NCC Infrastructures nuvarande Teknik och Hållbarhetschef går vidare inom bolaget så nu söker vi efter hans ersättare. Teknik är en intern konsultverksamhet inom NCC Infrastructure. Enheten stöttar de affärsdrivande och byggande regionerna med specialistkompetens och konsulttjänster inom teknik och hållbarhet. Totalt består enheten av cirka 75 medarbetare med specialistkompetens inom anläggningskonstruktion, mark- och vattenmiljö, geoteknik, projekteringsledning samt hållbarhet. Rollen innebär att man också är affärsområdets hållbarhetschef.

Om rollen

Som Teknik och Hållbarhetschef är du övergripande ansvarig för att driva den interna konsultverksamheten inom NCC Infrastructure samt leda hållbarhetsarbetet inom affärsområdet. Du leder en funktion med 4 direktrapporterande medarbetare och en sammanlagd personalstyrka på cirka 75 medarbetare där ditt mål är att bidra till att leverera de bästa konsulterna för att stötta NCC:s affär och utveckling. I ditt andra ansvar som hållbarhetschef driver du affärsområdets hållbarhetsarbete och strategi där du till din hjälp har kompetenta medarbetare inom din teknikavdelning som stöttar dig i hållbarhetsarbetet.

Vidare ansvarar du för att utveckla, stötta och motivera underställda chefer och säkra rätt bemanning inom enheten i stort. Du är också ansvarig för att leda och driva enhetens ledningsgrupp. Utifrån NCCs övergripande strategi och mål förväntas du sätta strategi och mål för enheten och säkerställa att dessa implementeras. I rollen ingår fullt budget- och resultatansvar.

Du ansvarar även för att enheten arbetar med FoU- områden som gagnar produktionen och utvecklingen av affärsområdet. Att delta och stötta i koncernövergripande samarbeten inom FOU är också en viktig del av uppdraget. Att utveckla ett gott samarbete med regionerna och att arbeta nära dem för att förstå deras behov och utmaningar är en betydande del i ditt uppdrag.

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att du har en civilingenjörsexamen eller motsvarande utbildning samt många års erfarenhet i ledande befattningar i en konsultorganisation eller på entreprenadsidan. Du har gedigen ledarerfarenhet och är van att leda genom andra i flera chefsled. Du är en van förändringsledare med bevisat goda resultat och du strävar alltid efter att utveckla och förbättra. Du har god förståelse för entreprenadaffären och med fördel, kunskap i konsultaffären och förstår hur värde skapas och paketeras.

Som person är du trygg och självsäker i din kunskap att leda och utveckla andra. Vidare är du positiv, lösningsorienterad och relationsskapande där du drivs av att skapa goda resultat och leverera hög kvalitet.

Ytterligare information

Tjänsten är på heltid med placering i Göteborg, Stockholm eller Malmö.

Kontakt och ansökan

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta nuvarande Teknik och Hållbarhetschef Thomas Widehag på telefon 070-315 79 86. Har du frågor kring rekryteringsprocessen når du HR-specialist, Jonas Andersson på telefon 0790-787939. Urval och tillsättning sker löpande, därav kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, dock senast 2020-12-09.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt med rekryterare, säljare av annonsering- och bemanningslösningar undanbes vänligen men bestämt.

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans

Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.
Mer info
Område Utland
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 9 dec 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; Ärlighet, Respekt, Tillit och Framåtanda.