Arbetsledare till Ljunghäll i Södra Vi

Arbetsledare till Ljunghäll i Södra Vi

Om Ljunghäll

Ljunghäll ägs av italienska Gnutti Carlo SPA och har över 4 000 anställda i Sverige, Italien, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, Österrike, Indien, Kina, USA och Kanada. Ljunghäll pressgjuter aluminiumdetaljer till fordonsindustrin och är det ledande företaget i norra Europa inom denna nisch. Moderbolaget Gnutti Carlo är världsledande inom utveckling och leverans av kraftiga och högpresterande ventilstyrnings- och bränsleinsprutningskomponenter för bygg-, jordbruks-, marin-, generator- och transportmotorer.

Eterni Sweden söker nu en arbetsledare för anställning på Ljunghäll i Södra Vi.

Som arbetsledare har du personal- och verksamhetsansvar för din avdelning. Du säkerställer att avdelningen når uppsatta produktionsmål, med fokus på arbetsmiljö, kvalitet, leverans och effektivitet. Du har också en ledande och coachande roll, med personalansvar för medarbetarna. Personalgruppen består av operatörer, som arbetar skiftgång, samt kvalitetstekniker, produktions- och drifttekniker och samordnare/planerare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är bl a:
 • leda och fördela arbetsuppgifterna på ett sådant sätt att produktionen blir så effektiv som möjligt
 • planera för din avdelnings kort- och långsiktiga behov
 • ansvara för medarbetarutveckling, introducera nya medarbetare samt hålla i månadsmöten
 • bedriva förbättringsarbete och effektivisera rutiner och arbetssätt i produktionen
 • hantera och svara på reklamationer, såväl inom miljö- som kvalitetsområdet
 • vissa kund- och leverantörskontakter ingår också i rollen
Som arbetsledare blir du en del av arbetsledargruppen, där ni tillsammans deltar i interna utvecklingsprojekt för olika områden, t ex inom kvalitet, produktion och Lean. Du har också ett nära samarbete med projektledning, inköp m fl. Rapportering sker till Gjuteri- och Bearbetningschef i produktionsledningsgruppen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med inledande 6 månaders visstidsanställning. Arbetstiden är skift, med placering på Ljunghäll i Södra Vi. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Din bakgrund

Vi söker dig som har;
 • minst gymnasial utbildning, företrädesvis med teknisk inriktning. Det är meriterande om du även har högre utbildning inom teknik.
 • tidigare erfarenhet från tillverkande industri samt erfarenhet av arbetsledande befattning. Helst ser vi att du har haft ledaransvar inom tillverkande industri.
 • förståelse/intresse för teknik och produktion
 • datorvana och goda kunskaper i Microsoft Office
 • vana att arbeta i affärssystem, om du har arbetat i SAP är det ett plus
 • goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
Personliga egenskaper

Vi tror att du som söker har en hög ansvarskänsla och ett lösnings- och resultatorienterat arbetssätt. Du har ett naturligt sätt att motivera andra och har förmågan att leda och visa vägen för dina medarbetare. Du kan växla mellan ett operativt och strategiskt fokus, för såväl din egen avdelning som för hela Ljunghäll. Arbetet är varierande och ofta är det ett högt tempo, därför är det en förutsättning att du är flexibel och kan hantera stress på ett bra sätt. God samarbets- och kommunikationsförmåga är också viktigt, då du dagligen har kontakt med många olika funktioner inom företaget.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ditt engagemang. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan på vår hemsida www.eterni.se

Vi tar in kandidater på intervju och tillsätter löpande, skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi låter annonsen ligga ute till dess att tjänsterna är tillsatta. Frågor om tjänsten besvaras i första hand av Michael Gross på tfn 070-340 83 66 eller michael.gross@eterni.se
Mer info
Kontaktperson Michael J Gross
Telefon 0490412080
Område Utland
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 aug 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Eterni Sweden är jobbskaparna, ett modernt kompetensföretag i en väletablerad bransch. Eternis samlade kompetens och erfarenhet från bemanningsbranschen, uppgår i dagsläget till mer än hundrafemtio år. Vi som arbetar på Eterni är personliga, pålitliga och kompetenta och för oss och bolaget är enkelhet, snabbhet och kvalitet en självklarhet.

Vår affärsidé är att alltid ha kunden i fokus. Vi hjälper våra kunder att utvecklas och nå sina uppsatta mål, på så sätt utvecklas även vi. Kunder för oss är affärspartners, konsulter och kandidater.