Inlandsbanan söker Ekonomichef

Inlandsbanan söker Ekonomichef

Inlandsbanan AB söker nu Ekonomichef

Beskrivning:

Rollen som Ekonomichef vid Inlandsbanan erbjuder dig ett spännande och utvecklande jobb med stor bredd. Du kommer dels att vara huvudansvarig för Inlandsbanans ekonomiska administration och dels vara en av nyckelpersonerna i företagets fortsatta utveckling. Som Ekonomichef har du övergripande ansvar för ekonomifunktionerna och vissa personalfunktioner samt ansvarar för avdelningen affärsstöd där arkivering och diarium, kontroll av upphandlingsrutiner samt stödfunktioner gällande IT/telefoni och inköp ingår. Du är direktrapporterande till VD och du ingår i företagets ledningsgrupp. Personalansvar ingår i tjänsten och ett visst resande förekommer.

Kvalifikationer:

Du har en relevant ekonomiutbildning på universitets- eller högskolenivå, alternativt har du förvärvade kunskaper/erfarenheter som kan prövas likvärdiga. Du har gedigen erfarenhet av kvalificerat ekonomiredovisningsarbete. Erfarenhet av koncernredovisning är ett krav. Då verksamheten till stor del är anslagsfinansierad är det mycket meriterande om du har erfarenhet och kunskaper inom finansiering och ansökningsförfarande gentemot myndigheter och olika fonder. Inlandsbanan är i en expansiv fas varför finansiering är viktigt men som mål att också vara mera kundorienterad dvs mera finansierade av kommersiella intäkter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med EU-finansierade projekt. Har du relevanta kontakter på departements- och/eller myndighetsnivå är det ett stort plus. Du trivs och motiveras i en arbetssituation som ställer krav på att effektivisera och att hitta och utveckla ändamålsenliga systemlösningar. Att skapa delaktighet och motivation bland dina medarbetare är viktiga inslag i ditt ledarskap. Du är trygg och motiverande i ditt ledarskap och du trivs i ledarrollen.

Dina personliga kännetecken:
 • Du är strukturerad och noggrann
 • Du har goda ledaregenskaper
 • Du har hög yrkesmässig och personlig integritet
 • Du är tydlig i din kommunikation
Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Du är en van datoranvändare och behärskar de vanligaste Office-programmen.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning.

Sysselsättningsgrad:

Heltid.

Arbetstid och lön:

Dagtid/Fast lön.

Övrig information:

Du gör din ansökan genom att registrera CV och ett personligt ansökningsbrev via: www.onepartnergroup.se

Urvalsarbetet sker löpande varför du bör göra din ansökan snarast möjligt.

OnePartnerGroup Jämtlands rekryterare besvarar frågor gällande kvalifikationer etc. under hela ansökningstiden.

Sista dag för ansökan är 2021-01-29

Rekryteringsprocessens huvuddrag:
 • Ansökningsperiod med möjlighet till frågor och svar
 • Första urval (görs endast med CV och personligt brev som grund)
 • Telefonkontakt med ett första urval
 • Förintervju (formulär) + Personlighetsskattning
 • Första intervju
 • Referenstagning
 • Slutligt urval och presentation för kund
 • Slutintervju
Återkoppling och avslut
Mer info
Kontaktperson Hans-Olof Jonsson
Telefon 063194333
Område Östersund
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 jan 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Inlandsbanan är en koncern med två dotterbolag som alla har sitt säte i Östersund. Vi förvaltar järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Vårt dotterbolag Inlandståg erbjuder logistiklösningar för både gods- och persontrafik och vårt dotterbolag Destination Inlandsbanan bedriver försäljning och paketering av personresor. Vi satsar på kvalitet och utveckling med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet.