Vill du som förskollärare göra skillnad för våra yngsta medborgare?

Vill du som förskollärare göra skillnad för våra yngsta medborgare?

Vid Gustafs förskoleområde med förskolorna Konvaljen, Mora by och Storhaga vill vi skapa en verksamhet som är rolig, trygg och lärorik för alla våra barn. Våra förskolor ska lägga grunden för ett livslångt lärande och varje barn ska känna sig sedd och utmanad, utifrån sina förutsättningar. Vi söker dig som vill vara med att och utveckla arbetet med inkluderande lärmiljöer, läsutveckling, trygghet och studiero. Förskolorna ligger i ljusa, rymliga lokaler, har stora gårdar, har nära till skog och grönområde med bra kommunikationer. Vi anpassar våra pedagogiska lärmiljöer, så att de ska inspirera, stimulera och locka barnen till lek, utforskande och lärande.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär att du har det kompetenta barnet i fokus, är reflekterande, och arbetar med pedagogisk dokumentation. Det innebär också att du tar ett särskilt ansvar för helheten, är tydlig i ditt ledarskap och driver det pedagogiska arbetet framåt.
Hos oss blir du en del av en utvecklande och lärande organisation. På våra förskolor är det viktigt att du vill satsa mycket på språkarbete då detta är ett av våra mål i kommunen att arbeta emot.
Som stöd i arbetet erbjuder vi pedagogisk handledning enskilt och i arbetslaget. Som anställd hos oss har du tillsammans med övriga pedagoger ett ansvar att arbeta efter de målstyrda processerna så att läroplanens mål och intentioner uppfylls.

Kvalifikationer
Vi vill att du är utbildad förskollärare och att du vill inspirera och utmana barnen i deras lärande.

Personliga egenskaper
Som förskollärare ansvarar du för att planera, driva, utveckla och utvärdera det pedagogiska arbetet i förskolan, utifrån läroplaners intentioner och de prioriterade områdena i
Säters kommun. Du arbetar med pedagogisk dokumentation och andra verktyg för att säkerställa kvalitet på förskolan. Vi vill gärna att ditt uppdrag som pedagogisk ledare ska synas i verksamhet. Samtidig ska du, tillsammans med dina arbetskamrater, driva och utveckla arbetet. Vi har gemensam reflektion och pedagogisk utvecklingstid. Personliga egenskaper som god initiativförmåga, flexibilitet, engagemang, nyfikenhet och ansvarstagande är värdefulla. God förmåga i tal och skrift.
Mer info
Område Säter
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säter, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Staden ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer - Falun-Borlängeregionen ligger inom 20 minuters bilresa, flygplats finns runt hörnet och till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Att bo i Säter är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för din familj.