Nätverkstekniker

Nätverkstekniker

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som nätverkstekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Vi söker en nätverkstekniker till vårt utvecklingsteam som består av kompetenser inom nät, lagring, virtualisering, Linux och Windows.

I din roll som nätverkstekniker kommer du med dina kunskaper medverka i design och implementation av nya lösningar i samarbete med övriga i utvecklingsteamet och andra tekniska team. Du säkerställer att nuvarande och nya lösningar alltid uppfyller våra krav på säkerhet och tillgänglighet. I arbetsuppgifterna ingår även dokumentation av ditt arbete.

Du kommer att delta i spännande projekt och initiativ som representant för nätverksgruppen där ditt utvecklingsansvar kommer att spänna över datacenters, WAN och campus LAN access.

Du kan

Vi söker dig som har relevant utbildning inom nätverk (gärna tillstyrkt med certifieringar, t.ex. Cisco Certified Network/Security Professional) alternativt erhållit motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Vi ser även att du har erfarenhet och kunskap kring arbete med nätverk ur ett arkitektur- och designperspektiv.

För att vara rätt person för tjänsten har du flera års arbetserfarenhet av LAN/WAN i större nätmiljöer med höga krav på tillgänglighet och säkerhet, bygga och designa nät-infrastruktur i datacenter samt har kunskap om next-gen brandväggar och portbaserad kontroll av nätverksåtkomst (dot1x).

Det är önskvärt att du även har kunskaper inom ett eller flera områden: lastbalanserare, nätverksrelaterade stödtjänster (t.ex. nätövervakningsverktyg och DDI) och/eller scripting och automationsleveranser avseende nät i större miljöer. I övrigt har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Då vi arbetar i team är det viktigt att du bidrar till ett gott samarbete med servicevilja, flexibilitet och ett öppet sinne till att dela och ta emot kunskap och erfarenheter. Du tycker om att omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad om vad som händer på nätområdet med nya tekniker och produkter. Dessutom har du även god kommunikationsförmåga och lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter, såväl internt som externt. Vi söker dig som är lyhörd, kan tänka nytt och har ett starkt driv att vilja dra en idé från ritbord till verklig nytta. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 58. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-04-25.
Ange diarienummer 2.1.2:3340/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Utland
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.