Stf Plutonchef specialistofficersutbildningen vid Markstridsskolan

Stf Plutonchef specialistofficersutbildningen vid Markstridsskolan

Vill du vara med och ta ett stort personligt ansvar för att utbilda och utveckla Försvarsmakten? Vill Du samtidigt vara en förebild för våra yngre kollegor? Då är detta ett jobb för Dig!

Om befattningen
Befattningens huvudsakliga arbetsuppgift är att leda plutonens arbete i att utbilda kadetter som genomgår sin grundläggande specialistofficersutbildning (SOU).

Kvalifikationer
  • OR7 (fj)
  • Tjänstgjort på mekaniserat/motoriserat/Lätt-skyttekompani.
Meriterande
  • Erfarenhet som plutonchef eller stf plutonchef
  • Utlandstjänstgöring
  • Pedagogisk utbildning
  • FUSA-utbildning
Personliga egenskaper
Dina personliga egenskaper bör kännetecknas av ett gott ledarskap med en utvecklad god pedagogisk ådra. Du har ett gott sinne för och kan utbilda på stridsteknik/taktik inom kompaninivån. Du är utåtriktad och arbetsvillig.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Arbetsort: Kvarn

Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Fv Olov Granath, 070-693 88 61

Information om rekryteringsprocessen
HR-generalist Kn Marina Kjellberg, 070-87 86 683

Facklig företrädare
OFR-O Kn Stefan Ohlson, 070-302 40 06

Försvarsförbundet Bengt Lindlöf 0500-46 54 74

SACO-S FM Stina Ödeen 070-555 16 52

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-06-01.

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev, där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Utland
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 juni 2020 (5 dagar kvar)