Materielredogörare till Skaraborgs flygflottilj F 7

Materielredogörare till Skaraborgs flygflottilj F 7

Om enheten

FuE-Flygverkstad består av ca 65 medarbetare som jobbar i huvudsak med tyngre underhåll FPL 39.

Som materielredogörare är du placerad i Plan/Log sektionen. Sektionen har 12 medarbetare och sektionens arbetsområden omfattar administration, produktions beredning, materielfunktion samt garnisonslager. Ytterligare sektioner är Flygplanverkstad och Specialverkstad.

Plan/Log sektionen skall genom sitt arbete skapa förutsättningar för att:

FuE- Flygverkstad Såtenäs skall kunna genomföra en rationell och kostnadseffektiv produktion med rätt kvalité.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter som materialredogörare består av att fungera som husvärd, felanmälan och beställning av underhåll på byggnaderna mot hyrsvärden, samt tillse materiel (typbunden och ej typbunden) vad avser redovisning, inventering samt underhållsbevakning. Du skall även tillse att försliten materiel och verktyg ersätts som avancerad avropare. Sammarbete kommer att ske mellan FortV, FMV, civila leverantörer, kompanier och övriga förband i FM. Befattningen kan innebära såväl utbildning som arbete på annan ort, både inom och utom landet. Vid vissa situationer kan flygunderhållet komma att utföras under dygnets alla timmar och under fältmässiga förhållanden.

Kvalifikationer
  • Genomfört tekniskt program på som lägst gymnasienivå
  • Goda kunskaper i svenska och engelska - i både tal och skrift
  • B-körkort för manuell
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet
  • Goda kunskaper om förekommande stödsystem. T.ex. PRIO, FENIX
  • Avropar utbildning
  • Körkort C samt Körtillstånd Truck B,C,D
  • Kännedom om materielsystem JAS 39
  • Genomförd värnplikt eller GMU är meriterande
Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper där förmågan att samarbeta med andra har stor betydelse. Kvalitetsmedvetenhet och noggrann är värdefulla personliga egenskaper som vi också värderar högt. Vi har ett stort säkerhetstänkande i arbetet och ser självklart dig som en del i det. Vi önskar även att du har god förmåga att lösa tekniska problem samt innehar ett stort engagemang i arbetet.

Välkommen med din ansökan!! Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad att tjänstgöra hos oss som materielredogörare.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Civil tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för den som inte redan är anställd i Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen attkontakta

Chef Flygverkstaden: Martin Sävhage 0708-870087 martin.savhage@mil.se

Chef Plan/Log: Michael Briné 0510-477002, 0702-526750 michael.brine@mil.se

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-16. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Utland
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)