Chefsrådgivare

Chefsrådgivare

Europeiska kommissionen – Generaldirektoratet för budget

Bryssel (Belgien)

(lönegrad AD14)

COM/2021/10403

Generaldirektoratet för budget (GD Budget) är det centrala generaldirektorat inom kommissionen som ansvarar för att utarbeta och genomföra EU:s budget genom de årliga och fleråriga cyklerna och därmed ser till att budgeten genomförs effektivt i full överensstämmelse med budgetförordningen.

Chefsrådgivaren ska fungera som kontaktpunkt för strategisk rådgivning om genomförandet och den eventuella utvecklingen av EU:s diversifierade finansieringsstrategi, som används för att finansiera utgifterna inom ramen för Next Generation EU.

Dina arbetsuppgifter:
  • Tillhandahålla och genomföra en strategi för diversifierad och samlad finansiering.
  • Fungera som kontaktpunkt och övervaka utformningen och genomförandet av finansieringsstrategin med avseende på alla viktiga aspekter.
  • Arbeta för att nå ut till investerare och utarbeta "road shows".

Dina färdigheter:
  • Dokumenterad förmåga att fungera som rådgivare i ledande ställning när det gäller SSA-upplåning (sovereign, supra-nationals and agencies).
  • En solid bakgrund inom den offentliga banksektorn, med särskild tonvikt på internationella lånemarknader, helst inom internationella organisationer.
  • Utmärkt förmåga att nätverka och framträda offentligt samt utmärkt social kompetens.
Kommissionen tillämpar en personalpolitik för lika möjligheter och välkomnar ansökningar som kan bidra till bättre mångfald, jämställdhet och övergripande geografisk jämvikt.

Se utlysningen av den lediga tjänsten i Europeiska unionens officiella tidning C 149 Aav den 27.04.2021 för närmare upplysningar samt behörighets- och urvalskriterierna.

Ansök här:https://ec.europa.eu/dgs/human-resources/seniormanagementvacancies/

Du kan ansöka fram till den 2 juni 2021 kl. 12 centraleuropeisk tid.
Mer info
Område Utland
Yrkesroll Organisation & ledning, Managementkonsult & Rådgivare, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 juni 2021 (22 dagar kvar)