Eolus Vind söker Vindanalytiker

Eolus Vind söker Vindanalytiker

Nu söker vi en Vindanalytiker till vår svenska organisation - med rätt kompetens, erfarenhet och en öppen inställning samt ett stort intresse för vindkraftsbranschen. Du kommer att vara del av en spännande expansionsresa.

Tjänsten och arbetsuppgifter

Som Vindanalytiker hos Eolus kommer du att arbeta med vindanalys och produktionsberäkningar i projekt inom hela Eolus utvecklingsportfölj i många olika delar av värdekedjan; från värdering av projekt i tidig fas till produktionsoptimering av byggklara projekt och turbinupphandlingar. Dessa arbetsuppgifter kommer bland annat att inkludera dataanalys, statistik, GIS och flödesmodellering. En viktig del av rollen är också att vara en kompetent beställare gentemot konsulter och turbintillverkare samt att vara Eolus sakkunniga inom vindanalys gentemot kunder - både under försäljningsprocessen samt under senare driftfas. Rollen inkluderar även ansvar för planering, monitorering och uppföljning av våra vindmätningskampanjer.

Du kommer att ingå i projektavdelningen i ett team på cirka 15 personer som rapporterar till Projektutvecklingschefen. Din placering föreslås främst vara på kontoret i Göteborg där också större delen av vår projektavdelning är placerad. Även en placering på något av följande kontor kan vara aktuell; Hässleholm/Malmö eller Halmstad. Resor i arbetet förekommer.

Vem söker vi?

För att trivas i rollen bör du vara pådrivande och självständig. Som person är du noggrann och tycker om att arbeta med dataanalys. Du kommer att vara involverad i många projekt och därmed ha många kontaktytor - både interna och externa - vilket gör det viktigt att du har lätt för att samarbeta i olika grupper och sammanhang. Ett entreprenöriellt mind-set genomsyrar hela bolaget och hur vi arbetar med de olika projektutmaningarna. Detta tror vi driver dig och likaså att hitta kreativa lösningar på problem.

Din profil
  • Akademisk ingenjörsutbildning - meriterande med inriktning på energisystem, meteorologi eller teknisk fysik
  • Erfarenhet av vindanalys, gärna från större projekt
  • Erfarenhet från olika typer av vindkraftsverksamhet är meriterande
  • Erfarenhet av GIS, WindPro och Microsoft Excel
  • Svenska och engelska, både i tal och skrift
Vad du har gjort, vem du är och vad du kan åstadkomma är det allra viktigaste för oss. Skicka in en beskrivning av dig själv tillsammans med ett CV och berätta för oss vad du kan bidra med och varför Eolus skall anställa just dig. Alla ärenden behandlas konfidentiellt.

Vi erbjuder

Ett omväxlande och stimulerande arbete i ett av Sveriges ledande vindkraftsföretag. Eolus är ett kunskapsföretag med en liten organisation, där beroendet av den enskilda medarbetarens kunskap, erfarenhet och kreativitet är stort. Eolus kännetecknas av en öppen och prestigelös atmosfär med korta beslutsvägar.

Ansök

Du söker tjänsten genom att fylla i formuläret på denna sida. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval så sök redan idag.

För frågor om tjänsten kontakta Affärsutvecklare Love Löfvin Rosén tfn 0768 54 71 45, email: love.lofvin.rosen@eolusvind.com alternativt vår chef för Projektutveckling, Simon Landqvist, tfn 0706-02 34 27, email: simon.landqvist@eolusvind.com

Om Eolus

Eolus Vind är en av Nordens ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden, USA och Baltikum. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid uppförandet av mer än 570 vindkraftverk med en effekt på närmare 1 050 MW. Totalt förvaltar Eolus driftorganisation 525 MW vindkraft åt kunder och har kontrakt för att förvalta ytterligare 320 MW plus tillkommande uppdrag.

Eolus Vind AB har cirka 25 000 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm Mid Cap.

Vill du läsa mer om Eolus, gå in på www.eolusvind.com
Mer info
Område Utland
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)