Kom till Berlin och Tysk- Skandinaviska gemenskapsskolan

Kom till Berlin och Tysk- Skandinaviska gemenskapsskolan

Deutsch-Skandinavische Gemeinschaftsschule i Berlin är en liten skola med låg-, mellan- och högstadium. Här möter de skandinaviska kulturerna den tyska. Skandinavisk pedagogik möter tysk. Du kan läsa mer om vår skola på vår hemsida: https://dsg-schule.de/svenska/

Till hösten vill vi stärka upp den svenska delen av vårt team och söker därför dig!

  • som är antingen examinerad grundskollärare eller fritidspedagog. (vi söker både och!)
  • som kan, förutom svenska, antingen tyska eller engelska.
  • som tycker om att arbeta i team i projektform.
  • som har lust att lära dig om "learning through play".

Alla goda ting är tre! Danska, Norska och Svenska.

På DSG (Deutsch Skandinavische Gemeinschaftsschule) arbetar vi med årskursblandade klasser.
Klasserna i grundskolan har en skandinavisk profil (dansk, norsk eller svensk) Därför har vi tre stycken 123or, tre 456or och tre 789or samt en 10e klass totalt har vi cirka 220 elever jämnt fördelade över alla klasser.

Vi är en skola där undervisningen sker på tyska och de skandinaviska språken, varför varje klass ska ha en tyskspråkig och en skandinavisk lärare. De skandinaviska barnen ska kunna behålla sitt modersmål samtidigt som de lär sig tyska och de tyska eleverna ska även de lära sig ett skandinaviskt språk. Klassresor och skolutbyten riktar sig mot de skandinaviska länderna och skolan har många samarbeten i Danmark,
Sverige och Norge.

Vi är en skola i utveckling, vilket för dig innebär att dina idéer är välkomna och beslutsvägarna är mycket korta!

Typiskt för skolan är projektarbetsformen och att vi etablerat oss som en viktig del i den skandinaviska gemenskapen i Berlin. Varje år har vi till exempel en julmarknad och en vårmarknad.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urvalet sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Jarl Schultz
Telefon +4930760061230
Email Mejla Jarl Schultz
Område Utland
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://dsg-schule.de/svenska/
Sista ansökningsdag 15 juni 2022 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Den Tysk-skandinaviska skolan (Deutsch-Skandinavische Gemeinschaftsschule, förkortat DSG) grundades 2012. Vi är en statligt godkänd fristående skola för årskurserna 1 till 10 och ingår i förbundet Montessoristiftelsen Berlin. Sedan 2015 står vi under beskydd av Hennes Kungliga Höghet prinsessan Benedikte av Danmark.
Som friskola guidar vi barn och ungdomar från skolstarten och upp till högstadiet och den tyska examen MSA (från årskurs 1 till 10). Ett gymnasieprogram i samarbete med andra skolor i Montessoristiftelsen Berlin erbjuder en fortsättning efter årskurs 10. Upp till årskurs 6 arbetar vi tvåspråkigt (tyska-danska och tyska-svenska, tyska-norska kommer att etableras snart). Från och med årskurs 7 undervisas de nordiska språken som kurser.
Fasta rutiner, lektionstider, raster och måltider ramar in dagen. Två hjälplärare per klass stöder de blandade klasserna, liksom projekt- och produktrelaterat lärande och kurser efter skoltid.