Koordinator Beijers egna varumärken - Servicekontoret

Koordinator Beijers egna varumärken - Servicekontoret

Beijer har idag en försäljning som till stor del består av kategorin egna varumärken - s.k. "Own Brand". Affärsidén är enkel och kunderna uppskattar den. Det går med andra ord bra och ambitionen är att växa än mer på kategorin, därmed stärker vi upp med mer kompetens. Rollen är alltså ny och består till stor del av skapa rutiner och koordinera det interna arbetet, tillsammans med Beijers alldeles egna "Mr Own Brand".

Own Brand avdelningen ingår i Kategoriavdelningen på Beijer. Kategorin Own Brand hanterar och ansvarar för ca 10 000 produkter och har ett väldigt nära samarbete med bla. den nordiska gruppen vad gäller inköp samt såklart den gemensamma strategin för Own Brand STARK group. Varumärkena STARK och Beijer har inom områden är Raw, Raptor, Domestic och Basic.

Beskrivning av rollen:

Rollen är bred och kommer bestå av primärt 3 olika element med ett högt fokus på operativt arbete.
  • Utveckla, förvalta och skapa rutiner för hantering av Own Brand artiklar kopplat till Hållbart byggande, så som underhåll av data i portalerna för Sunda Hus, Basta och Svanen samt EDP
  • Utveckla arbetssätt och digitala verktyg som möjliggör och underlättar arbetet vid certifieringar
  • Supporta säljorganisationen rörande frågor kring Own Brand samt säkerställ uppdaterad information på intranätet
  • Hantera & förbättra rutiner för bla. artikeldata och reklamationer
  • Operativt arbeta löpande med ständiga förbättringar, genom att identifiera problem & åtgärder
  • Stödja och samarbeta med nyckelpersoner inom Beijer i frågor som berör ansvarsområdet
  • Delta och i vissa fall projektleda tvärfunktionella projekt som främjar Hållbart Byggande inom Own Brand
Vem söker vi?

Då rollen är ny ser vi gärna att du tidigare arbetat administrativt och koordinerande, gärna i en säljorganisation. Starkt meriterande är erfarenhet från byggvaruhandeln samt om du har kännedom i miljöbedömningssystem och miljöcertifieringar så som BREEAM, Miljöbyggnad, Byggvarubedömningen och Sunda Hus.

Som person har du inga problem med att sätta dig in i texter och avtal, och har lätt för att översätta och pedagogiskt förklara desamma för dina kollegor. I ditt arbete betraktas du som effektiv, samarbetsorienterad, initiativtagande och nyfiken.

Anställningen är tillsvidare och heltid med anställning på vårt Servicekontor i Häggvik, Sollentuna. Huvudsaklig placering kan dock diskuteras. För rollen är det en fördel om man har körkort.

För frågor kring tjänst eller process, kontakta:

fredrik.ringdahl@beijerbygg.se, rekryterande chef

klara.eriksson@beijerbygg.se, HR
Mer info
Område Sollentuna
Yrkesroll Administration, Koordinator
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 82 byggvaruhus över hela Sverige. Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter drygt 7 miljarder SEK och har mer än 2000 anställda. Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP som är Nordeuropas ledande distributör av byggmaterial med verksamhet i Danmark, Grönland, Norge, Sverige, Finland och Tyskland. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare. STARK GROUP äger STARK i Danmark och Grönland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmaterial i Sverige, STARK i Finland och STARK i Tyskland.