Business Account Manager till Symetri

Business Account Manager till Symetri

Vill du hjälpa företag att förbättra kvaliteten på sina konstruktionsritningar, öka effektiviteten och minska felfrekvensen? Symetri tillhandahåller lösningar inom konstruktion och rördesign till sina kunder och söker nu en rikstäckande Business Account Manager.

Information om uppdraget

Vi får nu möjlighet att rekrytera en Business Account Manager till Symetri

Symetri har idag 400 medarbetare och över 100 000 användare i norra Europa och är en del av Addnode-koncernen. Symetri hjälper företag inom bygg-, tillverkande- och processindustrin med att optimera kvalitén i projekt och produkter genom vägledning och leverans av helhetslösningar inom exempelvis 3D-modellering, simulering, PLM och BIM.

Som Business Account Manager hos Symetri kommer du att bidra till försäljning av lösningar inom konstruktion och rördesign till processindustrin. "Vi arbetar med alla de största processkunderna i Sverige och vi ser en stor potential på marknaden" säger Per Holmquist, Service Manager inom Power and Process. Nu ligger fokus på att stärka upp säljstyrkan med ytterligare en rikstäckande Business Account Manager.

Ditt arbete kommer bestå av såväl nykundsbearbetning som arbete med befintliga kunder. I ditt arbete med nykundsbearbetning kommer du vara första kontakten för de kunder som aktivt hör av sig samt även lägga stort fokus vid prospektering. Du kommer arbeta på en marknad med stor potential, där Symetri är ett väletablerat namn i branschen.

Det finns en befintlig Business Account Manager i dagsläget som du kommer komplettera. Din geografiska utgångspunkt är inte av stor vikt utan du kommer arbeta utifrån de förutsättningarna som finns och vara väldigt rörlig och flexibel i ditt arbete. Stor del av din tid kommer att vara på resande fot och ute hos kund. Interna veckomöten och avstämningar kommer främst att ske via Skype. Perfekt för dig med prestationsfokus och som värdesätter frihet i arbetet!

Du erbjuds
 • Stor flexibilitet i din arbetsvardag
 • En organisation med stor teknisk kompetens samt ett respekterat namn på marknaden
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen genomförs via Academic Work men du kommer anställas direkt hos Symetri.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer fokus att vara prospektering och nykundsbearbetning men där arbete med befintliga kunder också kommer bli aktuellt beroende på hur kundstocken ser ut när du påbörjar tjänsten. Säljcykeln är tekniskt avancerad där din uthållighet och professionalitet är A och O för att stänga säljprocesser. Vi ser att du som söker har vana vid längre säljcykler och komplexa projekt med en mix av mjukvara och tjänster.

Ett axplock av dina ansvarsområden:
 • Uppehålla en god och långsiktig relation med dina befintliga kunder
 • Prospektering och bearbetning av nya kunder
 • Arbeta aktivt för goda interna relationer med kollegor som arbetar med implementering och support till kunderna
 • Genomföra tekniska säljmöten med dina kunder där du utför gedigna behovsanalyser, bygger relationer och är en god ambassadör för Symetris varumärke
Vi söker dig som
 • Har tidigare erfarenhet från B2B
 • Har erfarenhet av tjänste/konsultförsäljning
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då kommunikationen kan komma att ske på båda språken
 • Har B-körkort
Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av försäljning inom processindustrin.

Som person är du:
 • Relationsskapande
 • Självgående
 • Initiativtagande
 • Flexibel
Övrig information
 • Start: Enligt ök
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Närliggande Symetrikontor baserat på din placering i landet
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Symetris önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Symetri hjälper innovativa företag inom bygg och tillverkande industri att optimera sina utvecklingsprocesser, förenkla datahanteringen och förbättra kvaliteten genom produkternas hela livscykel. Med mer än 300 medarbetare och 100 000 användare i norra Europa erbjuder de effektiv vägledning i allt från 3D-modellering och simulering till PLM (Product Lifecycle Management), BIM (Building Information Modelling) och fastighetsförvaltning.