Hoppa till innehåll

Processorienterad Kvalitetschef till expansiva Vossloh Nordic Switch Systems AB

Vossloh är ett ledande globalt järnvägsteknikföretag med verksamhet i över 65 länder som bidrar till en säker, hållbar och miljövänlig rörlighet för människor och transporter av varor. Vossloh Nordic Switch Systems AB är ett bolag i Vossloh-gruppen som utvecklar, tillverkar och levererar material samt maskiner för spårväxlar och spårsystem. Företaget har kontor och verkstad i Ystad och Örebro med tillverkning av järnvägsväxlar och spårsystem för den nordiska marknaden. Vi omsätter 1.060 MSEK och har ca 170 anställda.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs. Att visa respekt för varandra och bejaka varandras olikheter stärker vår verksamhet. Vossloh Nordic Switch Systems AB verkar långsiktigt för att bredda representationen i vår bransch när det kommer till jämlikhet och mångfald. Läs mer om vår expansiva resa här https://www.vossloh-nordic.com/se/


Din nya roll

I rollen som Kvalitetschef hos oss leder du övergripande på Sverige-nivå företagets ständiga förbättringsarbete inom kvalitet genom ett modernt och coachande angreppssätt.

Med ett starkt fokus på att etablera bra processer, så kommer du vara en pådrivande kraft i att förbättra vår kvalitet ytterligare. Såklart är fokus på våra produkter i sig viktigt för våra kvalitetsmål, men för att ta nästa steg bedömer vi att ett fokus på alla våra processer brett inom bolaget kommer att göra den stora skillnaden. Hela varuflödeskedjan påverkar utfallet.

Du kommer således ha ett nära samarbete med många inom och ibland även utanför organisationen - såsom hållbarhetschef, customer care, kvalitetstekniker, verkstadschef, lagerchef, underhållschef, och tillsammans med inköp även leverantörer. Rollen innebär idag personalansvar för en person, men du blir ansvarig för att coacha kollegor i hela organisationen kring hur man påverkar kvalitet genom robusta processer. Framgång nås genom att utbilda och engagera organisationen brett kring kvalitet och det arbetet som ligger bakom. Du rapporterar direkt till vår Funktionschef för Kvalitet i koncernen.

Ditt bidrag och fokus blir att genom ett coachande ledarskap bidra till gemensamma målsättningar och ständiga förbättringar inom vårt kvalitetsarbete i Sverige. Vi tror att du med fördel utgår från vår enhet i Ystad, men är öppen för att resa. I dina arbetsuppgifter ingår att inspirera till och utveckla framväxten av robusta processer som säkrar vår kvalitet inför framtiden. När dina kollegor tagit till sig att jobba systematiskt med kvalitet - ja, då har du lyckats i din roll!

Vårt erbjudande

Vossloh befinner sig i ett gynnsamt läge med god efterfrågan på företagets produkter och tjänster. Järnvägsbranschen står inför stora investeringar och ses som en framtidsbransch i strävan att uppnå klimatneutrala transporter. Detta i kombination med långa kundavtal skapar en trygg anställning. Du får vara del av en verksamhet med motiverad personal med mycket hög kompetens. Vossloh ligger långt framme vad gäller kvalitetsarbete utifrån ett produktfokus och har ett nu ett viktigt arbete att göra relaterat att stärka underliggande kvalitetsprocesser och system.

Här kan du påverka och forma din vardag. I denna tjänst erbjuds du en övergripande och samtidigt utmanande och stimulerande roll med stor möjlighet att påverka, ta egna initiativ och eget ansvar. Tillsammans med kollegor utvecklas kvalitetsarbetet och underliggande processer i en företagskultur där förbättringsarbete, kvalitet och säkerhet tas på stort allvar.

Vi kan erbjuda en professionell arbetsplats präglat av sunda värderingar, trevliga kollegor och ett uppskattat ledarskap. Vi värdesätter att kunna kombinera arbete med familj och har ett flexibelt arbetsklimat. Vår senaste medarbetarenkät visar att det som uppskattas mest på arbetsplatsen är den trevliga miljön, de trevliga kollegorna samt det goda ledarskapet. Vossloh beskrivs av medarbetare som en omtänksam arbetsgivare med stort socialt ansvarstagande där hållbarhet står i centrum.

Din profil

Vi söker dig med relevant arbetslivserfarenhet från tillverkande industriverksamhet, och gärna med erfarenhet från bilindustrins processer eller liknande. Du drivs av att engagera och utveckla dina kollegor inom ditt skrå, samt tilltalas av att nå resultat genom andra i variationen med både operationella och strategiska utmaningar. På Vossloh är det ett öppet arbetsklimat med ett coachande synsätt på ledarskap där företaget drivs av medarbetarnas utveckling och av att laget är starkare än jaget. Du drivs av att se andra människor växa. Ödmjukhet är din approach men du har även modet att ifrågasätta invanda beteenden och mönster för att med fingertoppskänsla driva förändringar.

För att trivas och lyckas i din roll som Kvalitetschef ser vi gärna att du:

* Uppskattar att arbeta i team och nyttjar din samarbetsförmåga till att jobba i, coacha och prestera i olika team.

* Har akademisk utbildning i grunden.

* Utvecklat en förståelse för Lean och hur det påverkar tillverkningsprocesser.

* Har erfarenhet av förändringsledning.

* Byggt erfarenhet från ISO9001 och revisionsutbildning.

* Behärskar svenska och engelska obehindrat, samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Du får en viktig roll genom din specialistkunskap men också genom att bli en strukturerad värderingsbärare med ett tydligt, engagerande och coachande förhållningsätt. Du får nytta av din förmåga att lyfta blicken och se till helheten. För dig faller det sig naturligt att uppmuntra, stötta, följa upp och återkoppla. Vidare är du proaktiv och lösningsorienterad och trivs med att skapa god struktur och goda förutsättningar, inte minst när det handlar om processer som sträcker sig över avdelningar och produktionsenheter. Du besitter kommunikationsförmågan till att etablera ett mindset kring kvalitet som speglar ett bolag i framkant.

Ansökan

Låter det intressant - är du vår moderna och coachande Kvalitetschef? Då är du är varmt välkommen att söka via ansökningsformuläret. Sista ansökningsdag är 2023-12-10 med ett löpande urval. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Har du frågor om tjänsten? Kontakta Niclas Wate på niclas.wate@roirekrytering.se.

Vossloh Nordic Switch Systems AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
10 dec. 2023 (8 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Liknande Jobb

Kristianstad
Organisation & ledning
Företagslogga