Chemical Engineer till IMS Nonwoven AB, Ystad

Chemical Engineer till IMS Nonwoven AB, Ystad

A new company with almost 50 years experience.

IMS Nonwoven does not only have the edge, but also the ability to put this edge into practice in every given moment.

Some of the world's leading companies and strongest brand names count on the advantages of teaming with IMS Nonwoven.

Kemiingenjör Processindustri

Ystad


IMS Nonwoven förstärker inom R&D och söker dig kemiingenjör som vill arbeta i en utvecklande roll med kvalitativ process- och produktutveckling!

Som kemiingenjör kommer du stödja och bidra till utvecklingen av IMS Nonwovens produkter och produktionsprocess. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att designa och utveckla produkter från koncept och formulering till kvalificering och färdig produkt i 24/7 produktion.

Detta sker genom ett engagerat, strukturerat och kommunikativt samarbete tillsammans inom R&D samt med produktionspersonal, arbetsledning och externa partners. Du kommer även att arbeta med test och verifiering av befintliga och nya produkter för att kvalitetssäkra både produkt och process samt bevaka och analysera produktionsutfallets kvalitet och agera på avvikelser.

"På IMS Nonwoven får man möjligheten att kontinuerligt arbeta med nya utmaningar i en internationell miljö. Alla i företaget har stora möjligheter att påverka såväl sin egen som företagets utveckling."

- Martin Eriksson, CFO på IMS Nonwoven

Om tjänsten
 • Du ingår i avdelningen R&D och rapporterar till R&D manager
 • Design och utveckling av produkter från koncept och formulering till kvalificering och produktion
 • Samarbeta internt med olika funktioner samt med externa partners för vetenskaplig forskning och produktutveckling
 • Test och verifiering av befintliga och nya produkter
 • Delta i granskning och analys av produktionsutfallets kvalitet och agera på avvikelser
 • Organisera och underhålla avdelningsdatabasen
 • Beräkning av produktionskostnader
 • Utföra laboratorieexperiment, test och aktiviteter för att stödja R&D och produktionsteamet.
Dina kvalifikationer
 • Civilingenjör i kemiteknik
 • Erfarenhet från processindustri (meriterande)
 • Utvecklingsarbete
 • Arbete i projektform
 • Förbättringsarbete med hjälp av statistiska verktyg.
Din Profil

Vi söker dig som är en är relativt nyutexaminerad civilingenjör i kemiteknik och har ett par års arbetslivserfarenhet inom yrket. Det är viktigt att du har en bra kommunikativ förmåga, då du kommer ha många kontaktytor både internt och externt. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Personliga egenskaper som vi värdesätter högt är att du är noggrann, ansvarsfull och driver din egen utveckling framåt.

Du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt med ett eget naturligt driv och strävan efter att vara självgående. Har du dessutom en passion för problemlösning och förmågan att inspirera och ge energi till IMS Nonwovens fortsatta utveckling, då är detta ett drömjobb för dig!

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-46 93 00. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om IMS Nonwoven

IMS Nonwoven AB utvecklar och tillverkar högkvalitativa industritextilier till kunder inom Automotive, Medical, Hygiene och Teknisk industri.

Företaget grundades 1959 under namnet Fiberduk AB. Under 2008 förvärvades samtliga tillgångar och varumärken av den spanskbaserade nonwoven tillverkaren Tefisa S.A. Företagen bildade tillsammans dotterbolaget IMS Nonwoven AB som ägs av textilgruppen Industrias Murtra S.A.

Sedan etableringen har företaget gått igenom en omfattande utveckling. Den dryga 50 åriga erfarenheten speglas i den kombinerade styrkan av kompetens, kundinsikt och tekniska möjligheter som omvandlas till kundvärde. Några av världens ledande företag och starkaste varumärken värdesätter fördelarna med att arbeta med IMS Nonwoven. Företaget exporterar i huvudsak sina produkter och USA är den största marknaden. Läs mer på www.imsnonwoven.com
Mer info
Område Ystad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 25 mars 2020 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.